Categorieën Eten is liefdehomepage

De 5 guilty pleasures van Gab

Iedereen heeft ze en we worden er allemaal dolgelukkig van: guilty pleasures. Dit zijn kleine traktaties die ons een bijzonder goed gevoel geven. Het hoeft niet altijd eten te zijn. Je kan namelijk ook enorm vrolijk worden van een rare hobby of een eigenlijk-te-stom-voor-woorden-tv-programma. Ik heb mijn 5 guilty pleasures voor je op een rijtje gezet. 

Ik kan alvast verklappen dat dit de echte echte zijn. Mensen die een bakje kwark met granola een guilty pleasure noemen, zijn namelijk heel vervelend. En die bezorgen je ook nog eens een minderwaardigheidscomplex. Hoezo noem je iets, waar ik heel trots mee ontbijt omdat het zo gezond is, een guilty pleasure? Stommerd!

1. Zelfgemaakte monchoutaart

Zelfgemaakte monchoutaart

Men neme 1 pak bastognekoeken, hakt deze fijn in de blender en vermengt het met 4 eetlepels gesmolten boter. Plet de koekjesmix tegen de bodem van je taartvorm en zet het in de koelkast. Klop 2 bekers slagroom, 5 eetlepels suiker en 2 theelepels vanille aroma goed dik. Het hoeft niet helemaal stijf, houd het dus alsjeblieft niet boven je hoofd. Lekker stevig? Mix er dan met de handmixer 2 pakjes monchou doorheen (eventjes van tevoren uit de koelkast halen). Nacht laten staan in de koelkast, de volgende dag bedekken met vers fruit of ingeblikt taart-fruit, et voilà: mijn ultieme guilty pleasure!

2. We Zijn Er Bijna – Omroep Max

Oh man, ik kan er uren naar kijken: We Zijn Er Bijna van Omroep Max. Het is super makkelijke televisie en de kneuterigheid straalt er vanaf. “Sir, can I have your passport please?” “Oh, dat is in de car. But I have my rijbewijs?”

Manlief zat in het begin keihard te zuchten als ik er naar keek, maar tegenwoordig leutert hij net zo graag mee. Martine van Os, ik kan niet wachten tot het weer zomer is!

3. Paprika Ribbel Chips van Lays

Natuurlijk probeer ik wel eens een ander merk. Ik waag me soms zelfs aan een andere smaak, maar ik kom toch altijd terug bij mijn oude liefde. Jeetje, wat ben ik gek op paprikachips (met ribbels!) van Lays. Hier zit veruit de meeste èn de lekkerste smaak aan.

Voor het geval je bij jezelf denkt: maar dat kan jij nu niet meer eten, want jij bent gezond (die van Gab). True story, maar nooit meer chips is geen optie. En aangezien alles om balans draait, mag ik van mezelf best wel eens een chipje.

We Zijn Er Bijna – Omroep Max

4. Rozijnen

Als ik na het eten echt lekkere trek heb, maar met mezelf heb afgesproken dat er geen reep chocolade opengaat en ik ook geen duik in de voorraadkast neem, snaai ik een handje rozijntjes. Ik weet dat er voor het leuke net teveel suiker in zit. Het is echter de perfecte snack voor als ik iedere realiteitszin dreig te verliezen en in staat ben om naar de Ap te rennen voor een doos negerzoenen.

5. Kookprogramma's

En dan heb ik niet over kwaliteits-tv, zoals de programma's van Jamie Oliver. Nee, ik heb het over Grillmasters, Heel Holland Bakt en Wie Is De Chef?!. Ik raak zo ongelooflijk zen van dat geneuzel op de tv, ik kan er niets aan doen. Waarschijnlijk heeft dat een nog meer ontspannende werking op mij dan een massage.

Wat is jouw guilty pleasure? En kom niet aan met linksgewokte koolbladeren besprenkelt met sesamolie, hè? Laat het me weten in de comments, via Instagram of op Facebook

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden