Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Homemade granola

27 september 2015 by Gabriella 2 Comments

Ik had tot voor kort geen idee wat granola was. Het ziet er enorm lekker uit en je wordt er mee doodgegooid op Instagram, maar ik wist niet dat je het ook zelf kon maken. Dus wel! Het is super eenvoudig, enorm lekker en het is ook nog eens een stuk gezonder dan de meeste müsli. 

Ingrediënten

Deze granola is heel makkelijk zelf te maken en zoveel lekkerder dan uit de supermarkt!

Deze granola is heel makkelijk zelf te maken en zoveel lekkerder dan uit de supermarkt!

  • 100 gram havermout
  • 20 gram gemalen kokos
  • 80 gram studentenhaver (zonder krenten)
  • 1 handje krenten (die uit de studentenhaver)
  • 3 eetlepels agave siroop
  • 3 eetlepels walnootolie of kokosolie

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Begin bij het begin: verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe de havermout, gemalen kokos, studentenhaver, agave siroop en olie in een grote kom. Ik heb voor studentenhaver gekozen omdat dit goedkoper is dan verschillende soorten noten apart kopen. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om een mix te maken van walnoten, pecannoten en bijvoorbeeld paranoten.
  3. Meng alles goed door elkaar totdat het een beetje plakkerig is. Kleeft het nog niet genoeg? Doe er dan nog een beetje agave siroop bij.
  4. Leg alles op een bakpapiertje en zorg ervoor dat er geen ‘hoopje' ontstaat. Het gehele mengseltje moet namelijk egaal gekleurd worden.
  5. Schuif de bakplaat de oven in voor ongeveer 15 minuten. Is het dan nog niet mooi bruin? Laat ze 5 minuten langer zitten.
  6. Even tussen jou en mij: ruikt het niet nu al ongelooflijk lekker?
  7. Als je granola helemaal mooi bruin is, mag de oven uit en kunnen de krenten erbij. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen deze achterwege te laten.

De granola is heerlijk bij zelfgemaakt ijs of op yoghurt.

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: Ontbijt Tagged With: Lekker & gezond

« Portobello hamburger
Mega-vega-experiment dag 1: vliegende koeien »

Comments

  1. Karin says

    4 september 2016 at 08:55

    De eerste keer legde ik alles op een bakpapiertje maar de kans bestaat dat het bakpapier door het gewicht van de granola tussen de spijltjes van het rooster glipt, met als gevolg een ‘ovenvloer’ vol met granola (wat dus bij mij gebeurde! 😉

    Tweede keer een ovenschaal gebruikt. Ietsje vaker omscheppen dat wel, maar ook met goed resultaat.

    Heerlijk om iedere ochtend een schaaltje yoghurt met home-made granola te eten!

    Beantwoorden
    • Gabriella says

      4 september 2016 at 10:41

      Ai, dat is lastig inderdaad, Karin. Ook zonde van je granola! Ik bak het tegenwoordig altijd in een brownieblik. Daar zijn ze niet voor gemaakt, maar het werkt wel.

      Beantwoorden

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in