Categorieën Eten is liefdehomepage

1 week suikervrij – we zijn halverwege! (en hebben honger)

Mijn cola light, definitely. Dat is het antwoord op de vraag wat ik nu het meeste mis. Maar ook de snelle tussendoortjes. Niet zozeer omdat ik daar trek in heb, maar vooral omdat ik die kennelijk best veel at. Nu deze zijn komen te vervallen, heb ik bakken met honger. Zowel mijn partner in crime als ik, hebben diverse dipjes gehad. Maar gelukkig zitten er ook heel veel voordelen aan suikervrij eten. 

De eerste dag ging ik enorm in de fout. Normaal gesproken eet ik, voordat ik met de hond ga wandelen, altijd even snel een boterham, een rijstwafel of een kaakje. Dit waren nu echter geen opties, aangezien ze allemaal suiker of snelle koolhydraten bevatten. Op alleen mijn ontbijtje en een stukje bananenbrood ging ik dus aan de wandel, om pas tegen 14.00 uur mijn lunch erin te schuiven. Man, ik had het niet meer! Ik was gewoon chagrijnig van de honger.

Een van de ontbijtjes: matcha havermout met pure pindakaas.

Zout

‘s Avond was het tijd voor een stevige workout, maar ondanks dat ik uiteindelijk genoeg gegeten had, zag ik voortdurend sterretjes. Mijn partner in crime bleek dit ook te hebben gehad, dus besloot ik op Instagram eens een lijntje uit te gooien. Aten we nou echt zo weinig, of had het een andere oorzaak?

Claudia, van Food from Claudnine, legde uit dat de flauwte waarschijnlijk komt door een gebrek aan zout en andere mineralen. We moesten meer zout aan bijvoorbeeld een omelet toevoegen, iets vaker een bouillonnetje drinken of hartig lunchen.

Goed gevoel

De tweede dag ging direct een stuk beter. Alhoewel ik wel weer dezelfde cruciale fout maakte en wederom enorm hangry werd, had ik geen dip meer. De derde dag verliep helemaal vlekkeloos. Geen honger, geen zin om de fles cola light aan m'n mond te zetten (dat was de eerste dag wel anders) en geen afkickverschijnselen.

Salade met tonijn, paprika en een zachtgekookt eitje

Sterker nog, ik hou echt een goed gevoel over aan suikervrij eten. Natuurlijk slaat de schrik me om het hart als ik eraan denk geen kruidnootjes te ‘mogen', mocht ik dit doorzetten. Maar ik ben me nu zo bewust van wat ik eet en 99% is ook nog eens gezond. Sinds ik de etiketten lees, ontdek ik pas in hoeveel dingen suiker zit. Wist je dat zelfs bouillonblokjes zijn voorzien van een paar grammetjes? Jij denkt dat je een gezonde soep maakt, maar uiteindelijk werk je gewoon een eetlepel suiker naar binnen.

Nog 2 suikervrije dagen en dan hak ik de knoop door. Ga ik mij verdiepen in een suikervrij leven of grijp ik weer terug naar het ‘makkelijke voedsel', wat natuurlijk ook gewoon gezond kan zijn? 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden