Categorieën Eten is liefdehomepage

1 week suikervrij – een blije weegschaal en een nog vrolijkere Gab

De week zit erop. Ons suikervrije festijn is over en eigenlijk ligt de wereld  van de witte korrels weer voor ons open. Degenen die me ook op Instagram volgen, weten inmiddels hoe ik het eraf heb gebracht, maar uiteraard deel ik het ook graag op Gezond met Gab. Want het was me wel een week, hoor. Ik had niet verwacht dat deze dagen me juist dit zouden brengen. 

Eerder schreef ik al over hoe ik mij voorbereid heb op mijn suikervrije week en ook hoe ik er halverwege voorstond. Ik vertelde dat ik best wat honger had, omdat ik door onwetendheid veel te weinig at. Gelukkig heb ik daar van geleerd en ging het de laatste dagen steeds beter.

Plant onaardig

Suikervrije bananenbrood

Een van de meest opvallende dingen van afgelopen week vond ik dat ik veel minder vlees at en dat ik dit niet eens miste. Alleen de eerste avond was even afzien, aangezien we toen rauwe andijvie stamppot aten. En ik kan je vertellen dat een stukje rookworst aan de zijkant het feestje een stuk leuker maakt.

Bij de vegetarische frittata en curry met tofu, was het leed echter een stuk minder groot. Beide gerechten waren net zo lekker of misschien zelfs lekkerder dan wanneer ik wel vlees had gebruikt. Ik gebruikte gewoon extra groenten en dat maakte het gerecht net zo vullend. Wel heel diervriendelijk dus, maar ook een beetje plant onaardig.

Manlief was overigens wat minder enthousiast, maar die heeft de schade ingehaald door op zijn kookdag tartaar te bereiden. Toch schrok hij ook van alle etenswaren waar suiker in zit. Iets lekkers op vrijdagavond? Bijna niet te doen, want in alle hapjes zit wel (een vorm van) suiker. Iets makkelijks eten? Nope, suiker. Crystal Clear drinken omdat Coca Cola de deur uit is gezet? Geen optie, want vorm van suiker.

Blije weegschaal

Alhoewel ik met een vriend had afgesproken voorlopig niet meer op de weegschaal te gaan staan, kon ik een before and after momentje toch niet weerstaan. Ik verwachtte er niet veel van, maar uiteindelijk heb ik een kleine booty shake in de badkamer gedaan. Er was namelijk 2,4 kg af! Overigens is dit ook voor een groot gedeelte vocht, aangezien glycogeen (suiker) vocht vasthoudt.

Gevulde champignons op zaterdagavond

Wordt Gab suikervrij

Ik heb heel lang en goed over deze vraag nagedacht, want het is nogal een ommezwaai. Thuis is het goed vol te houden, maar wat als je ergens anders eet? Daarentegen voel ik me wel een stuk fijner nu ik suikervrij eet. Die gigantische dipjes nadat je wat hebt gegeten, zijn verleden tijd. Ik voel me een stuk fitter, mijn buik is veel minder opgeblazen en ondanks dat we afgelopen week het minimum hebben geslapen door een zieke Mae, kom ik zonder morren de dag door.

Daarom heb ik besloten langzaamaan toe te werken naar een grotendeels suikervrij leven. Ik ga me er nog beter in verdiepen, zodat ik geen voedingsstoffen misloop en ik ga op zoek naar fijne, zoete vervangers. Overigens heb ik besloten niet moeilijk te doen wanneer ik een keer buiten de deur eet. Dus je kan me nog gerust uit lunchen vragen, ik beloof dat ik geen commentaar lever op jouw keuzes.

Hoe mijn partner in crime dacht over deze challenge? Je lees het binnenkort! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden