Categorieën Baby spamhomepage

Wanneer je baby voor het eerst verkouden is en een ui je redmiddel blijkt

Toen ik Mae voor het eerst naar het kinderdagverblijf bracht, zag ik ze al tegemoet komen: de bacillen, bacteriën, virussen en andere enge ziekmakers. Ik hield m'n hart vast. Voor ik het wist, zou mijn kleine wup vast verkouden zijn. Maar de weken verstreken en Mae bleef vrolijk lachen. Niets aan het handje dus, waar had ik me druk om gemaakt? En juist op het moment dat je de verdediging laat zakken, zetten die verschrikkelijke monstertjes hun aanval in. 

Je raadt het al: Mae is zo verkouden als wat. Het snot loopt uit haar neus, het water uit haar ogen en ze klinkt als een Frans Bulldogje met een veel te platte neus. Ongelooflijk zielig, aangezien je echt ziet dat ze niet goed weet wat ze ermee aanmoet. Overigens vind ik het ook best een beetje verdrietig voor ons, haar ouders. Wim en ik doen al 2 weken geen oog meer dicht met dat opstijgende vliegtuigje in de kamer naast ons.

Oma's trucjes

Om het leed te bestrijden, begon ik met neusdruppels. Gewoon hele onschuldige, zo'n zoutoplossing in een pipetje. Terwijl ik het in Mae d'r neus mikte, hoorde ik een hele groep bacillen me keihard uitlachen. Top, dit ging hem dus niet worden.

Inmiddels heb ik grof geschut ingezet. Haar matrasje is verhoogd, de Vix zit onder haar voetjes en er ligt een ui onder haar bed. Niet mijn eigen idee, maar het schijnt een van oma's trucjes te zijn. Zelf neem ik altijd heet water met een flinke scheut rum als ik verkouden ben, maar dit vond ik bij mijn druifje toch nog een stap te ver gaan.

Alles voor de wup

Overigens werkt die ui als een tiet. Zelfs het meest dicht geplamuurde neusgat schiet open op het moment dat hij Mae d'r kamertje betreedt. Het is absoluut geen geur, maar ze slaapt er in ieder geval een stuk beter door. Het enige nadeel is dat ik nu heel de dag trek in eten heb, maar goed, alles voor de wup.

Ik had nooit gedacht dat ik ooit een ui in de slaapkamer van m'n dochter zou leggen omdat ze verkouden is. Heb je dergelijke trucjes weleens geprobeerd? En welke handige huishoudelijke feitjes pas je nog meer toe? 

Gabriella

Bekijk de berichten

  • De ui ligt bij verkoudheid áltijd naast m’n bed. Dat is denk ik de enige truc die ik ken. Stomen en spoelen? Daar hou ik nooit zo van ?

    • Ik dacht dat ik met mijn ui mega origineel was! maar dat valt dus heel erg mee. xD. Ik zweer bij zout water gorgelen, maar dat is zo lastig bij een baby.

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden