Categorieën Diner

Tomaten-paprikasoep: klaar terwijl u wacht!

Aan de titel is niets gelogen. Bij deze overheerlijke tomaten-paprikasoep wacht je namelijk langer dan dat je daadwerkelijk handelingen verricht. En het fijne is: dat maakt hem ook zo simpel. Bereid meteen een mega portie en je bent de komende weken voorzien van een zeer plezant, zelfgemaakt soepje! 

Ingrediënten

Het begin van een overheerlijke tomaten-paprikasoep

  • 600 gram trostomaten
  • 2 rode paprika's
  • 4 teentjes knoflook
  • Olijfolie
  • 2 bouillonblokjes tuinkruiden of groente
  • 400 ml water
  • Eventueel: cottage cheese

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht).
  2. Snijd de tomaten doormidden en de paprika in repen.
  3. Doe ze vervolgens samen met de knoflook in een ovenschaal en doe hier een flinke scheut olijfolie (ongeveer 4 á 5 eetlepels) bij.
  4. Schuif de schaal in de oven en wacht 45 minuten. Vergeet ondertussen niet te genieten van de overheerlijke geuren die zich nu door je huis verspreiden!
  5. Haal de ovenschaal weer uit zijn tijdelijke onderkomen en doe het tomatenmengsel in een grote pan.
  6. Kook het water (dat kan gewoon in de waterkoker) en doe deze samen met de bouillonblokjes in de pan.
  7. Laat het prutje een minuut of 10 op een zacht vuurtje staan alvorens je de staafmixer erdoorheen bonjourt.
  8. In de zojuist ontstane soep kom je velletjes van de tomaat tegen. Wil je dit niet? Verwijder ze dan nadat je ze uit de oven haalt. Je kan ze er dan zo aftrekken.
  9. Als je de soep te dik vindt, dan kan je er nog een beetje water aan toevoegen. Om de soep nog voedzamer te maken, drapeer je in het midden een gezellige eetlepel cottage cheese.

Eet smakelijk!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

2 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

2 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

2 jaar geleden