Categorieën Diner

Voor altijd pizza – belegde lekkertjes uit de oven

Pizza, ik hou ervan. Ondertussen vraag jíj je misschien af waar ík in hemelsnaam niet van hou (het antwoord is fruit – daar kom ik ooit nog eens op terug), maar van pizza ben ik echt fan. En dan het liefst zo dik mogelijk belegd met extreem, mega, superduper veel kaas. 

Maar zoals met heel veel leuke dingen in het leven: dat is helaas niet zo goed voor je. Daarom heb ik al eens eerder een andere, gezondere variant van pizza op Gezond met Gab gezet. Op een been kan men echter niet lopen, dus ik knal er gewoon een tweede bij. Dit keer is de bodem van een doormidden gesneden pitabroodje. Echt, om je vingers bij af te likken!

Ingrediënten

Mini pizza uit de oven

  • 1 zak pitabroodjes – hoeveel pitabroodjes je neemt, is afhankelijk hoeveel je er zelf wilt eten. Ik reken normaal op 3 pizzaatjes (dus 1,5 broodje) per persoon, maar als jij veel honger hebt,  dan kunnen het er natuurlijk ook meer zijn.
  • 5 tot 10 eetlepels gezeefde tomaat (geen blokjes of schijfjes, echt de saus)
  • Groente naar keuze: denk aan courgette, paprika, champignons, mais, aubergine, spinazie, olijven en nog veel meer lekkere dingen
  • Vlees of vis naar keuze: bijvoorbeeld kipfilet, coburgerham of tonijn
  • Oregano
  • Zout
  • Peper
  • 1 bol mozzarella

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Snijd de pitabroodjes horizontaal doormidden. Ja, ik weet dat het rotwerk is en verticaal makkelijker gaat, maar voor alle leuke dingen in het leven moet je hard werken. Dus ook voor je mini pizza!
  3. Doe de gezeefde tomaat in een kom en meng dit samen met 5 theelepels oregano, een snufje zout en peper naar smaak.
  4. Snijd de groente in kleine stukjes. Kijk goed of de groente die je hebt, eerst nog een andere ‘behandeling' nodig hebben. Champignons zijn bijvoorbeeld het lekkerst als je ze eerst even bakt voordat je ze op de pizza legt.
  5. Smeer de bovenkant van de pitabroodjes in met het tomatenmengsel en beleg ze vervolgens met de groente, het vlees en de vis naar keuze. Vooral met groente mag je best scheutig zijn. Niets is zo lekker als een goed belegde pizza!
  6. Top het fijne broodje af met een beetje mozzarella en schuif ze voor 10 tot 15 minuten de oven in.

Geniet ervan!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden