Diner

Gevulde portobello met brie en makreel

Ik voel echt een gigantische liefde voor champignons en paddenstoelen. Ze staan standaard op mijn boodschappenlijstje en ik durf met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid te zeggen dat er sinds ik samenwoon met Wim (nu bijna 7 jaar), geen week voorbij is gegaan zonder dat ik met champignons heb gekookt. En toch had ik, potverdorie, nog geen recept voor een lekkere, gevulde portobello met brie op mijn website staan!

Toen ik daar achterkwam, ben ik als de wiedeweerga een recept met (gevulde) portobello gaan bedenken. Deze grote vriend is ontzettend lekker uit de oven, maar ook als je hem bereid op de barbecue! De keuze is dus aan jou waarop je hem klaarmaakt.

Ik heb het alle twee geprobeerd en deel nu het recept voor gevulde portobello met brie en makreel uit de oven met je!

Dit recept is geschikt voor 2 personen en het lekkerst als je ze uit de oven (of vanaf de barbecue) direct opeet.

Ingrediënten voor gevulde portobello met brie en makreel

  • 2 portobello's
  • 1 blikje makreel in olijfolie
  • 100 gram doperwten uit de diepvries
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 50 gram zuivelspread
  • 100 gram brie
  • 1 theelepel chili vlokken
  • 2 theelepels dille (vers of gedroogd)
  • Zout

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. (hetelucht)
  2. Verwijder de binnenkant van de portobello, maar doe dit wel voorzichtig. Het is zonde als je hem in tweeën breekt.
  3. Bestrooi de binnenkant met een heel klein beetje zout en schuif de portobello voor 5 minuten in de oven.
  4. Snipper de ui en plet de teen knoflook. Bak beide ingrediënten even kort aan in een pan en voeg daarna de doperwten en de kruiden toe. Roer als laatste de zuivelspread erdoorheen, zodat je een soort dikke saus krijgt.
  5. Haal de portobello uit de oven en dep ze droog. Portobello's laten veel vocht los als ze warm worden en op deze manier drogen ze al iets uit. Vul ze daarna met het doperwtenmengsel.
  6. Dep de makreel droog en snijd de brie in plakjes. Beleg de bovenkant van de portobello ermee en schuif ze daarna voor 13 minuten in de oven.

Hou er rekening mee dat de gevulde portobello met brie nog steeds best vochtig kan zijn, dus kijk uit voor warm champignonnenvocht. En ja, dat vind ik zelf ook heel vies klinken.

Geniet ervan!

Kook jij liever iets anders met champignons dan gevulde portobello met brie en makreel? Kan dan eens naar deze heerlijke risotto!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden