Baby spam

De 5 leukste kinderboeken voor peuters

Mijn dochter heeft lees-fases. De ene keer lezen we 30 boekjes (geen grap) op een avond en de andere keer wil ze weken geen boek zien. We zitten nu weer volop in de boekenfase en daar maak ik dan ook flink gebruik van. Ik vind het zo fijn als ze bij me op schoot kruipt en ze heel blij wordt van alle vrolijke figuurtjes. Dat wilt toch iedere moeder? Daarom heb ik de 5 leukste kinderboeken voor peuters voor je op een rij gezet.

Ik lees Mae al voor sinds dat ze heel klein was. Toen deed ik het vooral om haar in slaap te krijgen met mijn stem (nooit gelukt overigens) en nu omdat ze het zo leuk vindt. Ik kan echter niet tippen aan oma. Dat is echt haar voorleeskampioen. Als we bij mijn ouders zijn, weigert ze het huis te verlaten voordat oma minimaal een boekje heeft voorgelezen.

Leuke kinderboeken voor peuters

Eerlijk is eerlijk: soms is het voor de ouders best wel even doorzetten als ze aan het voorlezen zijn. Na de 80ste keer hetzelfde boekje over de trein te hebben gelezen, ben ik het ook weleens zat. En toch ga ik iedere avond opnieuw voor de bijl.

1. Bumba groot zoekboek

Ik haat die clown, echt waar. Het melodietje vind ik vervelend, ik hou al die poppetjes niet uit elkaar en ik vind de grapjes dom. Je raadt het vast al: Mae vindt Bumba juist helemaal geweldig. Het Bumba groot zoekboek is hier dan ook een regelrechte hit.

2. Gonnie en Gijsje

Gonnie daarentegen vind ik weer superschattig! Je hebt veel verschillende Gonnie-boeken, maar Gonnie en Gijsje zijn gewoon te leuk met z'n tweeën. Wij hebben van deze serie ook het gepersonaliseerde kerstboek en ik kan niet wachten tot ik die weer tevoorschijn mag toveren.

3. Rupsje Nooitgenoeg

Dit boek had ik al toen ik zelf nog klein was en ik vind het dan geweldig dat ik het aan Mae mag voorlezen. Ze wordt vooral heel erg blij van de pagina waar alle taartjes, koekjes en andere lekkere dingen opstaan, maar Mae is dan ook niet voor niets mijn Rupsje Nooitgenoeg.

4. Opa en Opoe Pluis opse Rotjeknors

Geen grap: ik ken dit boekje inmiddels uit mijn hoofd. Opa en Opoe Pluis opse Rotjeknors mag echt niet ontbreken in het lijstje de leukste kinderboeken voor peuters, helemaal als je uit Rotterdam komt!

5. Dikkie Dik

Ik heb het proefondervindelijk vastgesteld: als je een beetje doorleest, heb je ‘m binnen 25 minuten uit. Dit voorleesboek van Dikkie Dik is echt heel leuk, maar je zucht toch stiekem als ze hiermee aan komen zetten wanneer ze nog één boekje mogen kiezen voor het slapengaan.

Welk boek mag volgens jou niet ontbreken in het ‘leukste kinderboeken voor peuters'-lijstje?

Dit artikel bevat affiliate links.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden