Hoe lekker is het dat de zomer er weer aankomt en dat we het picknickseizoen kunnen openen? Nou, wat mij betreft heel lekker! Deze winterdipper pur sang is dolgelukkig nu de dagen weer langer worden en de hapjes zomerser. Daarom zijn deze wortelcups met makreelsalsa ook zo geweldig. Je proeft bijna letterlijk de zomer als je je tanden in dit picknickhapje zet.

Picknicken, borrelen, het maakt eigenlijk niet uit wanneer je ze klaarmaakt. Het blijft een feestje om ze te eten. 1 tip: laat ze niet te lang (gevuld) in de koelkast staan. De cup wordt dan namelijk zacht, waardoor hij ontvouwt en je gewoon weer een wrap in je handen hebt. Daar valt de makreelsalsa toch net wat sneller uit en dat eet niet makkelijk.

Ik gebruik bewust geen zout, omdat makreel van zichzelf al hartig is. Uiteraard mag je dit zelf wel toevoegen. Het recept is genoeg voor 16 wortelcups met makreel salsa

Ingrediënten voor wortelcups met makreelsalsa

  • 4 wortelwraps
  • 125 gram makreel in tomatensaus
  • 1 avocado
  • 1/2 rode ui
  • 75 gram mais
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 10 cherry tomaatjes
  • 1/2 teen knoflook
  • Verse koriander
  • Olijfolie

Extra benodigdheden:

  • Cupcake-bakvorm

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Snijd de wortelwraps in 4 stukken. Smeer de binnenkant van de cupcake-bakvorm in met olijfolie en vouw daar voorzichtig de wraps in. Je krijgt dan vanzelf een kommetje. Zet ze voor 10 minuten in de oven.
  3. Zodra de tijd verstreken is, haal je ze eruit, maar laat je ze nog wel in de vorm. Juist tijdens het afkoelen worden de cups hard en blijven ze mooi staan.
  4. Snijd de avocado en tomaten in mooie stukjes en snipper de ui. De 1/2 teen knoflook plet je en snijd je in hele kleine stukjes (of haal hem door een knoflookpers – net zo makkelijk).
  5. Doe de makreel in tomatensaus samen met de mayonaise, gesneden avocado, tomaten, ui, knoflook, mais en koriander in een grote kom en meng alles door elkaar.
  6. Schep het mengsel vlak voordat je ze gaat eten, in de wortelcups.

Geniet ervan!

Hier vind je nog meer lekkere borrelhapjes!

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden