Gabriella van Rosmalen

Food & Lifestyle

  • Lifestyle
    • Eten is liefde
    • Fit zijn is fijn
    • Zuchtjes wind
  • Mindset
  • Kleintjes
    • Lief Roosje – Dagboek
    • Lief Koekje – Dagboek
    • Lief Erwtje – Dagboek
    • Alles over baby’s
    • Mijn Erwtje en ik
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Diner
    • Toetjes
    • Borrelhapjes
    • Lekkere trek
    • Mama proof
    • Friday Favorites
  • Reviews
  • Over Gabriëlla
  • Contact

Wortelcups met makreelsalsa

30 mei 2019 by Gabriella Leave a Comment

Hoe lekker is het dat de zomer er weer aankomt en dat we het picknickseizoen kunnen openen? Nou, wat mij betreft heel lekker! Deze winterdipper pur sang is dolgelukkig nu de dagen weer langer worden en de hapjes zomerser. Daarom zijn deze wortelcups met makreelsalsa ook zo geweldig. Je proeft bijna letterlijk de zomer als je je tanden in dit picknickhapje zet.

Picknicken, borrelen, het maakt eigenlijk niet uit wanneer je ze klaarmaakt. Het blijft een feestje om ze te eten. 1 tip: laat ze niet te lang (gevuld) in de koelkast staan. De cup wordt dan namelijk zacht, waardoor hij ontvouwt en je gewoon weer een wrap in je handen hebt. Daar valt de makreelsalsa toch net wat sneller uit en dat eet niet makkelijk.

wortelcups met makreel salsa

Ik gebruik bewust geen zout, omdat makreel van zichzelf al hartig is. Uiteraard mag je dit zelf wel toevoegen. Het recept is genoeg voor 16 wortelcups met makreel salsa

Ingrediënten voor wortelcups met makreelsalsa

  • 4 wortelwraps
  • 125 gram makreel in tomatensaus
  • 1 avocado
  • 1/2 rode ui
  • 75 gram mais
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 10 cherry tomaatjes
  • 1/2 teen knoflook
  • Verse koriander
  • Olijfolie

Extra benodigdheden:

  • Cupcake-bakvorm
wortelcups met makreelsalsa

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).
  2. Snijd de wortelwraps in 4 stukken. Smeer de binnenkant van de cupcake-bakvorm in met olijfolie en vouw daar voorzichtig de wraps in. Je krijgt dan vanzelf een kommetje. Zet ze voor 10 minuten in de oven.
  3. Zodra de tijd verstreken is, haal je ze eruit, maar laat je ze nog wel in de vorm. Juist tijdens het afkoelen worden de cups hard en blijven ze mooi staan.
  4. Snijd de avocado en tomaten in mooie stukjes en snipper de ui. De 1/2 teen knoflook plet je en snijd je in hele kleine stukjes (of haal hem door een knoflookpers – net zo makkelijk).
  5. Doe de makreel in tomatensaus samen met de mayonaise, gesneden avocado, tomaten, ui, knoflook, mais en koriander in een grote kom en meng alles door elkaar.
  6. Schep het mengsel vlak voordat je ze gaat eten, in de wortelcups.
wortelcups met makreelsalsa

Geniet ervan!

Hier vind je nog meer lekkere borrelhapjes!

Delen is lief!
Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin

Opgeslagen onder: borrelhapjes, De lekkerste recepten Tagged With: Lekker & gezond

« “Ik ben 2 en ik zeg nee” – Mae, mei 2019
Als ik het kan, kan jij het ook »

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kerstcadeaus

Zoveel te geven tijdens Kerst

Over Gabriëlla

Een goede mama zijn (hoop ik dan), lekker en gezond in mijn vel zitten en een rustige kop hebben, kost een berg tijd en moeite, maar het lukt wel. Hoe? Door heel veel te vallen, nog vaker op te staan en vooral veel te schrijven. Lees verder..

Lekker koken

KokenKoken

Google Ads

Nieuw

  • In een klap reumapatiënt en veganist
  • Maggie’s dagboek – maand 13 en 14
  • Koekjes dagboek – maand 32 & 33
  • Maggie’s dagboek – maand 12
  • Goulash uit de slowcooker

Vers van de pers!

Blogs

  • Baby spam (143)
  • borrelhapjes (33)
  • De lekkerste recepten (71)
  • Diner (82)
  • Eten is liefde (70)
  • Fit zijn is fijn (48)
  • Friday Favorites (37)
  • homepage (610)
  • Lekkere trek (73)
  • Lief Erwtje – Dagboek (80)
  • Lief Koekje – Dagboek (58)
  • Lief Roosje – Dagboek (37)
  • Lunch (14)
  • Mama proof (7)
  • Mijn Erwtje en ik (47)
  • Mindset (84)
  • Ontbijt (31)
  • Reviews (48)
  • Toetjes (16)
  • Uncategorized (1)
  • Van hardlopen word je blij (3)
  • Zuchtjes wind (45)

Copyright © 2023 · Gezond met Gab is eigendom van Gabriella van Rosmalen - Tekstschrijver

Copyright © 2023 · Tasteful Theme on Genesis Framework · WordPress · Log in