Gezond met Gab loopt inmiddels over van de ‘vreemde' combinaties, en dit is er toch echt ook weer één. Deze gezellige groene doperwtjesdip is snel te maken, vrij van rare vetten en vreemde suikers en bovenal erg lekker! Vergeet die aioli, skip de kruidenboter, voortaan ga jij aan de slag met doperwtjes en Griekse yoghurt. 

Ingrediënten

Vergeet de aoili, voortaan eet jij doperwtjesdip!

  • 150 gram diepvries doperwtjes
  • 50 gram Griekse Yoghurt
  • 5 tot 10 blaadjes munt (afhankelijk van je eigen smaak)
  • Een dotje zout
  • Een flinke stoot peper

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Haal de doperwtjes op tijd uit de vriezer zodat ze op hun gemakje kunnen ontdooien.
  2. Doe ze daarna met de Griekse yoghurt, munt, zout en peper in de mixer en maal alles fijn. Het is de bedoeling dat er straks geen enkel doperwtje meer als zodanig te herkennen is, dus hak maar flink door.
  3. Nu het leukste gedeelte: proeven! Vind je het lekker of kan een beetje extra peper/zout/munt geen kwaad? Doe dit er dan nog bij.

Enne… ken ‘ie ook anders?

De dip zelf natuurlijk niet, want dan zou de naam een tikkie raar zijn. Je kan wel wisselen met dat waar je het op smeert. Kies bijvoorbeeld tussen de middag voor een speltwafel, of ‘s avonds bij de borrel voor een stukje zuurdesem brood. Je kan hem ook gebruiken als dip voor paprika of komkommer.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden