Baby spam

10 x ‘dit doe ik echt niet tijdens mijn zwangerschap’ (maar in nummer 3 trapt iedereen)

Nee hoor, als jij zwanger bent, doe je het echt helemaal anders dan je (schoon)zus, vrienden, vage kennis of de buurvrouw. Mooi niet dat jij in al die zwangerschapsvallen trapt. Je blijft lekker nuchter en ziet het allemaal wel. Totdat je daadwerkelijk het bijzondere gevoel van een zwangerschap mag ervaren en je overal met open ogen intuint. Vooral in nummer 3. 

1. Huilen om reclames

Het is niet dat je het wilt, je doet het gewoon. Zodra je een zielig geregisseerde reclame ziet, ga je voor de bijl. Brullen totdat het snot uit je neus stroomt en de mascara tot ver onder je kin zit. Ik blerde wat af tijdens mijn zwangerschap.

2. Je hormonen tijdens de zwangerschap de overhand laten nemen

Normaal gesproken ben je mega nuchter, dus waarom zou je nu opeens wel volledig uit je slof schieten als de caissière het bonnetje per ongeluk vergeet uit te printen? En nog genanter: daarna van (totaal onterechte en dat weet je zelf ook wel) boosheid middenin de winkel nog moeten huilen ook. Voor het gemak laten we de partner maar buitenwegen, want hij/zij krijgt ook nogal eens een veeg uit de pan.

3. Jezelf laten meeslepen door de zwangerschapsgekte

Je ziet het allemaal wel gebeuren. Natuurlijk koop jij geen boeken, heb jij niet al weken van tevoren de gehele garderobe klaar en heb je 10 minuten na de positieve test al 5 te gekke namen in je telefoon gezet. Nee hoor, jij laat je echt niet meeslepen.

Voor je het weet bevind je je in de wereld van de babykleertjes, geweldige hydrofiele doeken en aanbiedingen van zwangerschapsyoga die te mooi zijn om waar te zijn. Wacht maar, ook jij bent gewoon de Sjaak.

4. Zwangerschapscravings ontwikkelen

Je wilde echt maar maximaal 12 kg aankomen, totdat je ontdekte hoe waanzinnig lekker eierkoeken met boter en hagelslag zijn. Dat was bij mij dus het geval. Uiteindelijk ben ik blijven steken bij + 14 kg, maar aangezien Mae een erg kleine baby was en ik niet buitengewoon veel vruchtwater had, vermoed ik dat die 14 kg voor de helft uit eierkoeken en hagelslag bestond.

Overigens hóéf je niet per se te voldoen aan de craving. Maar ja, dan komt vaak punt 2 om de hoek kijken.

5. Praten over de zwangerschapskwaaltjes

Wie zit er nou te wachten om jouw verhalen over ochtendmisselijkheid, spataderen op hele gekke plekken en het spontaan ontstaan van acne? Nou, eigenlijk helemaal niemand, maar je vertelt het toch.

Als je denkt dat dit het meest beschaamde gedeelte is waar je graag over praat, wacht dan maar tot de bevalling. Dan ben je niet te beroerd om de baas van je partner in te lichten over je hechtingen en dat de gynaecoloog ellenboogdiep in je zat.

6. Zeggen dat je zin hebt in de bevalling

Ik wist 100% zeker dat ik dat nóóit zou zeggen. Zin hebben in de bevalling, hoe dan!? Maar toen ik al weken zonder zuurstof zat, mijn rug iedere dag een stukje verder leek te verpulveren en mijn blaas na 1 slok water al vol zat, kon ik niet wachten tot die urenlange martelgang begon.

7. Over niets anders praten dan baby's

Je doet echt je best, maar voordat je het weet praat je toch weer over je net nieuw gekochte kinderwagen of over hoe gezellig je zwangerschapsyogaklas is. Je wilt het niet, maar het gebeurt automatisch.

8. Je iets aantrekken van wat anderen vinden

Normaal gesproken heb je daar ook geen last van, dus nu interesseert het je ook niet wat anderen zeggen. Totdat je voor de 80ste keer hoort dat je een bolle kop hebt gekregen. Of iemand aan je vraagt of je zeker weet dat je zwanger bent aangezien je nog geen buik hebt, en je wel al 20 weken onderweg bent.

Mensen zijn soms (vaak (bijna altijd)) ontzettend gemeen en tijdens je zwangerschap trek je dat net wat slechter dan normaal.

9. In paniek schieten als je iets ‘verkeerds' hebt gegeten

De lijst met dingen die je niet mag tijdens je zwangerschap lijkt eindeloos en er is altijd wel iemand die ontzettend geschrokken aan je vraagt: “Eet jij dat nog steeds nu je zwanger bent!?”

Een tip van mijn kant: zolang je niet rookt, geen alcohol drinkt of een salmonella kip naar binnen werkt, loopt het in eerste instantie allemaal best wel los. En in geval van paniek: niet Googelen, maar gewoon je verloskundige bellen.

10. De dagen aftellen

Jij geniet van ieder moment en de dagen aftellen is helemaal niet ‘leven in het nu'. Wacht maar totdat je de 30 weken voorbij bent. Dan begint het opeens te borrelen en voordat je het doorhebt, weet je exact hoeveel minuten je nog moet tot aan de 40 weken.

Weet je wat nou het fijne is? Dat werkelijk IEDERE zwangere vrouw bovenstaande punten herkent! Je staat er dus niet alleen voor.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden