Baby spam

Waarom je best even mag wennen aan het geslacht van je baby

Ik was ervan overtuigd dat het een meisje was dat zich in mijn buik aan het ontwikkelen is tot een prachtig mooi mensje. En ik wist het niet 100%, maar 1000% zeker. Het was nergens op gebaseerd, had totaal geen wetenschappelijke grondslag, gewoon een puur gevoel. Ik moest daarom ook even wennen toen het geslacht van mijn baby toch echt wat anders bleek te zijn.

Ik voelde me direct schuldig, want het was nu net alsof ik niet blij was. Had ik dan toch liever een meisje gewild? Natuurlijk was het handig als we de kleertjes van Mae konden doorgeven en aangezien ik zelf als ‘meisje' door het leven ga, denk ik te weten hoe dat werkt. Waren de praktische punten de enige bezwaren?

Wennen aan het geslacht van je baby – verre van ondankbaar

Laat ik vooropstellen dat ik niet teleurgesteld was. Helemaal niet zelfs. Ik had geen voorkeur voor een meisje, ik dacht gewoon aan te voelen dat het een meisje was. Het is alsof je moet kiezen tussen patat en pizza. Je mag me er allebei voor wakker maken, maar als je zeker weet dat je die avond patatjes eet, is het toch gek als er opeens pizza voor je neus staat.

Ik kwam al snel tot de conclusie dat ik helemaal niet ondankbaar was of ongelukkig met een jongetje. Sterker nog, ik vind het hartstikke leuk dat ik straks mag genieten van een heerlijke dochter en een knappe zoon!

De verrassing krijgt vanzelf een plekje

En als het geslacht van je kleintje voor jou wel een kleine teleurstelling is, dan is dat natuurlijk ook helemaal prima. Ik kan me heel goed voorstellen dat je even moet wennen aan het nieuwe plaatje, als dat niet helemaal voldoet aan hoe jij het in je hoofd had. Het is wel belangrijk dat je hier niet te lang in blijft hangen en dat je het de blijdschap en vreugde van je zwangerschap laat verpesten. Ik weet zeker dat je daar over een tijdje wel spijt van krijgt. De verrassing, dat je toch in het blauw moet shoppen of juist andersom, krijgt vanzelf een plekje.

Ik stort me in ieder geval vol op de jongensnamen en ga eens kijken wat voor toffe kleding ze allemaal verkopen voor kleine mannen. Suggesties (voor beide punten!) zijn welkom.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden