Baby spam

De leukste kidscafés in Rotterdam

Noem me een millennial, maar ik vind kidscafés helemaal het einde. Je vindt er vrijwel altijd een gezonde menukaart, je kan voor het eerst sinds tijden weer eens warme koffie drinken omdat je kindje zich toch wel vermaakt en het is voor iedereen een geweldig uitstapje. Ik heb de leukste kidscafés in Rotterdam voor je op een rijtje gezet!

Als je nog nooit gehoord hebt van een kidscafé, dan is een korte uitleg wel op zijn plaats. Ik wil voorkomen dat je denkt dat hier kinderen worden verhandeld. Daar doen de kidscafés in Rotterdam gelukkig niet aan

In een kidscafé wordt vooral gedacht aan het plezier van kinderen. Het kan dus ook een gewone koffiebar zijn, maar wel 1 waar kinderen zich uit kunnen leven. Ze kunnen er lekker spelen, het is niet erg als ze een beetje (!!) herrie maken en er staan kindvriendelijke dingen op de menukaart. Ik vind het zelf erg fijn als ik een gezonde keuze heb in wat ik Mae geef, in plaats van dat ik altijd maar moet kiezen voor een tosti of een zakje chips.

Sinds ik bij Mamamo geweest ben, heb ik de smaak te pakken. Daarom zocht ik uit wat de leukste kidscafés in Rotterdam zijn. Waar ga jij binnenkort een babycinno drinken?

Kidscafés in Rotterdam

1. Koffiebar CROOS

Deze fijne koffiebar ligt in Nieuw-Crooswijk en is helemaal hipper dan hip. Ouders kunnen genieten van een lekkere latte en de kinderen vermaken zich in de CROOSt-hoek. Op het menu vind je dadelcake, appels en bananen en uiteraard de kindercappuccino.

2. Ver Van Hier

De eigenaar van Ver Van Hier combineerde het beste van 2 werelden: een heel leuk kidscafé en een kinderboekenwinkel! Er wordt echte Rotterdamse koffie geschonken en de menukaart voor kinderen is lekker en gezond. Zo kan je kiezen voor een boterham met Schuddebuikjes, maar ook voor een stukje glutenvrije bananenbrood.

3. Parqiet

De naam alleen klinkt al zomers, toch? Parqiet vind je in het Euromast Park en is echt een hotspot waar je naartoe moet als de zon eenmaal begint te schijnen. Terwijl je kindje zich vermaakt in het gras, geniet jij van de natuur en al het lekkers dat op de menukaart staat. En dat is nogal wat! Ze verkopen namelijk brood van Jordy's Bakery en gebakjes van Sue. 

4. Juffrouw van Zanten

Deze plek is hemel op aarde voor kinderen. Ze kunnen er de lekkerste gezonde dingen eten en er is speelgoed in overvloed! Terwijl je kleintje lekker bezig is in de speelhoek, geniet jij van een salade, een verse sap of een uitgebreide brunch. Extra leuk is dat Juffrouw van Zanten wandel-, fiets- en tramtochten heeft uitgezet zodat je ook lekker buiten bezig kan zijn.

Mae en ik kunnen dus weer lekker op kidscafe-jacht! Naar welk zaakje ga jij graag met je kind?

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden