Tijdens mijn zwangerschap heb ik iedere week een dagboek bijgehouden. Inmiddels is de kleine Mae geboren en heb ik besloten om maandelijks een verslag te schrijven. Hoe doet ze het, groeit ze hard en hoe ervaren manlief en ik het ouderschap? Deze maand: voor het eerst op wintersport.

Lief Erwtje,

Terwijl ik dit schrijf, ben jij lekker aan het spelen met je vriendjes op het kinderdagverblijf. Het is weer de eerste dag na onze wintersportvakantie en je had er echt zin in! Met je rugzakje op je rug liep je naar de auto en opeens zag ik hoe groot je eigenlijk al bent. Je wilt heel veel zelf doen (wat ik een min- en pluspunt tegelijk vind) en je weet zo goed wat je wilt (idem dito).

Van je eerste vakantie in de sneeuw heb je met volle teugen genoten. Het vliegtuig ingaan was wel een dingetje, maar eenmaal op je plek met je favoriete filmpje voor je neus ging het perfect. In de auto deed je een dutje om daarna vol enthousiasme je nieuwe onderkomen te ontdekken.

De sneeuw kende je al van de buien die we hier hebben gehad, maar zoveel wit poeder bij elkaar vond je toch wel bijzonder. De eerste stapjes waren voorzichtig, maar al snel zette je het op een brullen als we weer weg gingen. Ik weet niet meer hoe vaak we in het kinderweitje omhoog zijn gelopen om daarna weer door het poortje naar beneden te gaan, maar dat moet toch minimaal een keer of 30 zijn geweest.

Ook de glijbaan was jouw grootste vriend. Daar werd je zo blij van, dat papa en ik besloten hebben er 1 voor je verjaardag te geven. Mama schrok er een beetje van toen ze besefte dat deze al over 2 maanden is! Dan is mijn kleine wup opeens 2. Nee zeggen doe je al vaak (en hard) dus voor die peuterpuberteit ben ik niet bang meer.

Lief Erwtje, ook de komende maand gaan we weer heel veel mooie avonturen beleven!

Hier lees je de vorige edities van Lief Erwtje – Het Dagboek!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden