Reviews

Freakshakes en hotdogbarren – 5 leuke hotspots in Utrecht

Sinds de komst van Mae gaan Wim en ik ieder jaar 1 weekend samen de hort op. Vorig jaar vertrokken we naar Valencia en genoten we daar van de Spaande zon. Deze keer bleven we dichter bij huis en ontdekten we de Domstad. Uiteraard zette ik daarna direct de 5 leukste hotspots in Utrecht voor je op een rij. Van heerlijke freakshakes tot aan hotdogbarren.

Ik moet eerlijk bekennen dat mijn hotspots in Utrecht vrij food-gerelateerd zijn. Je kan er ongetwijfeld ook geweldig stappen, maar als pa en moe op reis gaan, maken ze graag nachten met minimaal 8 uur slaap. Die kans krijgen we thuis namelijk zelden. En ja, ik weet dat ik nu het risico loop om voortaan als Gab-boring door het leven te gaan in plaats van Gabriella, maar dat is het me helemaal waar. Met een dreumes die slecht slaapt, neem ik dat risico graag.

The Streetfood Club

5 leukste hotspots in Utrecht

1. The Streetfood Club

Inspiratie voor mijn uitjes haal ik vaak van Instagram en deze mooie zaak zag ik zo vaak voorbij komen dat ik er per se heen moest. Ze hebben er de lekkerste cocktails, je kan all-day brunchen en de menukaart staat vol met originele recepten. Ik koos voor de Black Buns met kip en Wim nam pancakes met bacon. Wij waren er op zaterdagmiddag rond 12.00 uur en toen was het druk, maar te doen. Ik begreep dat er rond een uur of 15.00 een dikke rij buiten stond. Houd dus rekening met een hoop voedselzoekers.

2. Dogma

Eerst schoten de tostizaken als paddenstoelen uit de grond en tegenwoordig zijn dat de hotdogbarren. Mocht je trek hebben in een flinke worst, dan is Dogma echt een aanrader. Ze zijn niet echt goedkoop, maar dan heb je wel wat. Het is geen broodje dat je zomaar even tussendoor naar binnen schuift.

Zwarte broodjes!
3. Metro City Kitchen

Ik wilde zo graag naar dit restaurant dat ik besloot er 20 minuten voor door de stromende regen te lopen. Metro City Kitchen bestaat uit 2 delen: Downtown Deli en Uptown Kitchen. In Deli vind je heerlijke comfort food en wanneer je wat chiquer wilt, ga je naar Uptown Kitchen.

Wij belandden in het laatste stuk. Normaal gesproken kiezen wij altijd voor het verrassingsmenu, maar nu stonden er zoveel lekkere dingen op de kaart dat we zelf kozen. Alles was om te smullen, maar het komkommer sorbetijs dat bij cannelloni van yellowfin tonijn (voorgerecht) zat, is oprecht een van de lekkerste dingen die ik ooit gegeten heb. We hadden allebei drie gangen, twee drankjes en koffie toe en betaalden daar ongeveer € 115,- voor.

Het mega Instagramwaardige Court Hotel
4. Court Hotel Utrecht

Dit hotel leverde me een hartverzakking op, want toen ik de creditcard afschrijving zag, stond er Amsterdam achter de naam. Ik heb 5 minuten geloofd dat ik een hotel in de hoofdstad had geboekt in plaats van een van de hotspots in Utrecht.

Het hotel is, wederom, aan de dure kant, maar je krijgt er wel een prachtige, schone en ruime kamer voor. We verbleven in de Court Room (standaard) en hebben echt genoten. Het bad was lekker, de douche zalig en overal vind je fijne verzorgingsproducten. Wat mij betreft is het hotel het bedrag zeker waard.

5. Voor freakshakes in Utrecht ga je naar Frenchie Cafe

Je kon prima ontbijten in het hotel, maar ik wilde per se naar het Frenchie Café. Op Instagram had ik rainbow pancakes en freakshakes voorbij zien komen en ik weigerde Utrecht te verlaten om dit te proberen. Wim koos voor een koffie en de Mancakes: pancakes met bacon en cheddar. Ook nam ik een superschattige cupcake mee.

De pannenkoeken waren een tikkeltje zoet, maar erg lekker. De freakshake was anders dan verwacht, omdat het meer naar melk smaakte dan naar milkshake. Toch vond ik hem zeker het drinken waard. Bij elkaar waren we rond de 50 euro kwijt. Ik moest dus daarna schoorvoetend aan Wim toegeven dat ontbijten in het hotel goedkoper was.

Hoe cute is deze cupcake van Frenchie Café!?

Zoals je kan zien zijn de hotspots in Utrecht niet echt goedkoop, maar gelukkig wel de moeite waard! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden