Wauw, ik mag voor de derde keer zwanger zijn! Wat een wonder. Tijdens iedere zwangerschap heb ik een dagboek bijgehouden en zo ook deze keer. Wekelijks deel ik alle mooie geluksmomenten, maar ook de struggles, onzekerheden en het balanceren tussen twee kindjes en een zwangerschap. Deze week: een spannende twintig weken echo.

Lief Roosje,

Gisteren werden we weer welkom geheten in het Eramus MC om jou uitgebreid te bewonderen. Met andere woorden: het was tijd voor de twintig weken echo! En uitgebreid bewonderd hebben we je. Ik lag bijna een uur op de behandeltafel naar jou te kijken. Laten we het er maar op houden dat de echoscopiste (gelukkig!) de tijd voor je nam en alles heel precies heeft onderzocht.

We krijgen ontzettend goed nieuws, want je bent een op en top gezond dametje. Of kereltje. Want je geslacht weten we nog niet. Gelukkig kon de echo-dame dit wel beoordelen, maar deze keer wilden wij (lees: je moeder) het graag middels een heuse ‘gender reveal' ontdekken. Nu is dat een groot woord voor wat wij gaan doen, want er komt geen groot feest of iets dergelijks. Wel is er een taart met een roze of blauwe binnenkant.

Mae, je knappe zus, raakt al dagen niet uitgepraat over dit bijzondere gebak. Ze vertelt tegen iedereen die het horen wil dat ze bijna weet of ze een broertje of zusje krijgt. En daarachter komt standaard: “Maar ik hoop op een zusje want een broertje heb ik al.” Gelukkig zei ze afgelopen week tegen mij dat ze niet verdrietig is als je toch een jongetje bent, want Lewis heeft nog geen broertje en dan zou het voor hem leuk zijn.

Alhoewel het me echt helemaal niet uitmaakt, ben ik ontzettend benieuwd of ik nog een zoon of dochter krijg. Ik heb ook nog niets voor je gekocht omdat ik niet goed weet in welke hoek ik mag gaan winkelen. Er staan behoorlijk wat prachtige kleertjes op mijn lijstje, dus zodra ik de taart aangesneden heb, duik ik direct met mijn winkelwagentje het wereldwijde web op.

Vaak draait die twintig weken echo om het geslacht, maar eerlijk gezegd ben ik vooral heel blij en dankbaar dat wij een derde gezonde baby mogen verwachten. Dat is niet vanzelfsprekend en ik voel de dankbaarheid dan ook tot in mijn tenen!

Mama houdt nu al ontzettend veel van je.

Liefs,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden