Zuchtjes wind

Grijze haren voordat je dertig bent

Ik schrijf deze blog voor een vriendin, niet voor mezelf. Echt niet. Hoe kom je daar nou bij? Oké, ik bereik dit jaar ook the big Three 0, maar daar is alles mee gezegd. Grijze haren voordat je dertig bent, ik moet er niet aan denken.

Dat laatste klopt, dat eerste is misschien een beetje gelogen. Ik moet er inderdaad niet aan denken, maar het is helaas wel de realiteit. Een tijdje terug ontdekte ik mijn allereerste grijze haar. Nou ja, meer wit. Spierwit. Echt ontdaan-van-alle-mogelijke-kleur-wit, zeg maar. Sindsdien trok ik er een á twee per maand uit, meer zag ik er niet. Maar de laatste weken kwamen er steeds meer grijze haren tevoorschijn. Toen ik op een zaterdag in de zon een heleboel lichte strengen haar zag oplichten, wist ik dat ik eraan toe moest geven: ik word langzaam grijs.

Zijn grijze haren voordat je dertig bent heel gek?

Ik hoef gelukkig niet direct in paniek te raken, want je kan vanaf je 25ste al grijs worden. Dan heb ik het nog best wel even kunnen uitstellen! De gemiddelde leeftijd waarop een vrouw haar eerste grijze haren ontdekt, ligt echter rond de 35, dus wat dat betreft ben ik erg vroeg bij. Mannen worden iets eerder grijs. Daar begint de boel rond hun dertigste levensjaar te vervallen.

Verven of grijs worden?

Heel lang geleden, in mijn jonge jaren zeg maar, heb ik mijn haar een tijdje grijs laten verven. Ik vond (en vind) het megagaaf en stopte er eigenlijk alleen mee omdat ik het eens in de twee tot drie weken moest laten bijkleuren. Het stond me dus wel!

Maar nu het geleidelijk komt en je hier en daar een plukje ziet, vind ik het wat minder charmant. Op die zonnige zaterdag besloot ik dus maar direct om het aan te pakken en er een kleuring overheen te gooien.

Accepteren dat ik grijs word is een ding, als permanente dakduif door het leven gaan is toch weer een heel ander verhaal. Heb jij je eerste grijze haren al ontdekt?

Gabriella

Bekijk de berichten

  • Grijs haar kan inderdaad erg mooi zijn. Het was een lange tijd erg populair! Zelf ga ik ook meestal voor highlights nu ik steeds meer grijze haren krijg.

    • Hi Esther, mijn excuses voor mijn belachelijk late antwoord. De blog heeft even op een laag pitje gestaan. Ik heb het toen inderdaad ook grijs gehad, maar dat is zo lastig te onderhouden. Maar blijf het heel erg mooi vinden!

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden