Zuchtjes wind

5 tips om zo efficiënt mogelijk te werken

Je zit al een half uur achter je bureau, maar je bent nog niet veel verder gekomen dan het ordenen van je paperclips, het op kleur leggen van je notitieboeken en het checken van je socialmediakanalen. Herken je dit? Dan kan jij deze 5 tips om zo efficiënt mogelijk te werken, zeker gebruiken.

Sinds ik een eigen bedrijf heb en dus vanuit huis werk, weet ik hoe belangrijk het is om efficiënt te werken. Ik werk nu ruim 2 maanden op deze manier en de eerste paar dagen had ik aan het einde van mijn werkdag wel heel veel gedaan, maar tegelijkertijd ook weinig bereikt. Ik was voornamelijk druk bezig met het druk doen. Daarom ben ik op zoek gegaan naar tips en kwam ik op deze 5 parels uit.

Efficient werken gaat het beste zonder al te veel afleiding.

Zo werk je zo efficiënt mogelijk

1. Doe de belangrijkste taken als eerste

Er zijn altijd taken die het allerbelangrijkste zijn en waarvan je weet dat je een voldaan gevoel krijgt als je ze hebt afgerond. Doe dit lekker als eerste, want dan is je werkdag sowieso al geslaagd.

2. Hou je to-dolijst overzichtelijk

Je kan jezelf wel duizend taken geven op een dag, maar als je van tevoren weet dat je het niet afkrijgt, dan werkt dat alleen maar demotiverend. Daag jezelf uit, maar hou je to-dolijst wel overzichtelijk.

3. Voorkom afleiding

Ik dacht altijd dat ik het fijn vond om met de radio aan te werken, maar ik betrapte mezelf er steeds vaker op dat ik echt aan het luisteren was en weinig meer deed. Sindsdien heb ik de radio uit of werk ik met instrumentale muziek op de achtergrond.

Je smartphone is ook zo'n mooie afleiding, net als je e-mail. Als je merkt dat je alles vaak checkt en er snel door wordt afgeleid, leg je smartphone dan weg en zet de notificatie van je mail uit.

4. Geef jezelf pauze

Mijn spanningsboog is kort, heel kort. Als ik alleen maar doorwerk, is mijn focus na een tijdje gewoon nul. Daarom geef ik mezelf regelmatig even pauze, al is het maar 5 minuten. Ik strek m'n benen, zet een bakkie koffie en kijk even op Instagram. Daarna ga ik weer verder.

5. Werk als je in een flow zit

Wat vind jij het fijnste moment van de dag om te werken? ‘s Ochtends of doe je het toch beter ‘s middags? Zelf ben ik echt een ochtendmens en zit daarom regelmatig al om half 6 achter mijn laptop. Het grote voordeel hiervan is, is dat je weer op tijd klaar bent. Als jij liever ‘s middags of ‘s avonds werkt, zou ik daar lekker voor kiezen. Het heeft toch geen zin om jezelf te dwingen als je niet in de flow zit?

Heb jij nog een mooie tip of efficiënt te werken? Ik ben heel benieuwd!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden