Zuchtjes wind

5 last minute tips voor een stressvrije pakjesavond

Weet je wanneer feestdagen leuk zijn? Wanneer je nog eeuwen hebt om ernaar uit te kijken. Pakjesavond klinkt onwijs gezellig als de Goedheiligman een voet aan wal zet, niet op het moment dat het zweet over je rug loopt vanwege inpakstress. Met deze 5 last minute tips heb jij een stressvrije pakjesavond! 

1. Laat het perfecte los

Joh, perfect wordt het feestje echt niet, geloof mij maar. Wanneer jij uren in de keuken hebt gestaan en je de maaltijd van je leven hebt gekookt, besluit je peuter dat hij geen honger heeft. En het maakt ook niet uit dat de cadeautjes zijn ingepakt alsof ze rechtstreeks uit de etalage van de Bijenkorf komen, want die hongerige pakjes-aasgieren graaien alles al uit de zak voordat ze gezien hebben wiens naam er eigenlijk opstaat. 

Laat gewoon los dat pakjesavond perfect moet zijn. Dikke kans dat je veel meer geniet dan wanneer je de touwtjes strak in handen probeert te houden. 

2. Koop geen cadeaus op het laatste moment

Je hebt echt genoeg cadeautjes dus je hoeft niet om 5 voor 5 nog snel naar de winkel te rennen om alsnog een veel te grote en te dure Duplo-set in huis te halen. Net of jouw kleine tuinkabouter met 6 cadeaus tegelijk kan spelen. 

3. Laat je niet opfokken door social media

Op Instagram is alles perfect, zijn de tafels mooi, de stapel cadeaus oneindig en de mensen altijd vrolijk. Jij kijkt je eigen woonkamer in, ziet ontzettend veel troep, een peuter die witheet is omdat zijn broertje 1 pakje meer heeft (en dat terwijl die van hem veel groter zijn) en een ontplofte borrelschaal die verre van Insta-proof is. 

Leg gewoon die telefoon weg of probeer op z'n minst jouw happy life niet te vergelijken met het leven van de InstagrammerTs. Die bouwen weken aan een fotoset en hebben dat perfecte plaatje echt niet op 5 december geschoten hoor. 

4. Kies voor makkelijke hapjes

Over die borrelschaal he, waarom zou je je helemaal uit de naad willen werken voor allemaal ingewikkelde hapjes? Kies gewoon een paar lekkere en makkelijke recepten zodat jij niet de hele avond aan het koken bent. Deze hapjes zijn bijvoorbeeld echt peanuts

5. Praat niet over politiek. Ik herhaal: NIET over politiek

Er zijn een paar onderwerpen die je gewoon links moet laten liggen op familiefeesten. Bij ons zijn dat politiek en sport. Gegarandeerd dat er met schoenen gegooid en geschreeuwd wordt wanneer de machtsstrijd binnen de VVD of de laatste stand van zaken omtrent de prestaties van Feyenoord worden aangesneden. 

Hou het luchtig, hou het gezellig. Geen politiek en geen sport, dus. Er is niets mis met praten over de school van je kinderen, het nieuwe kapsel van de buurvrouw of het weer. 

Zo, nergens meer over mopperen nu, gewoon lekker gaan genieten van het feestje met je kinderen! Ik wens je een hele mooie pakjesavond toe.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden