Categorieën homepageReviews

REVIEW – Zwarte en roze hamburgers eten bij Flower Burger!

Yes, eindelijk was ik hip! Slechts 1 week na de opening van Flower Burger op de Hoogstraat in Rotterdam, zette ik al een voet over de drempel. Deze spuit 11 loopt vaak achter de foodie-feiten aan, maar deze keer was ik er als de kippen bij. Alhoewel die dan weer niet te bekennen waren in deze plantaardige hipstertent. 

Rotterdam is de eerste Nederlandse stad waar de veganistische Flower Burger zich vestigt. De Italiaanse eigenaar vindt Rotterdam zo open minded dat hij de stad de primeur gunt en daar ben ik dan weer erg blij mee, want wat is dit een partijtje bijzonder! 

De ‘Flower Burger' en de ‘Cherry Bomb'

Roze, blauwe, gele en zwarte burgers

Dit concept is namelijk uniek in de havenstad. Natuurlijk kan je op veel plekken een vegetarische hamburger krijgen en ook kom je ook echt weleens een veganistisch exemplaar tegen. Maar volledig plantaardig en ook nog eens zo gezellig gekleurd, vind je ze niet. 

De naam Flower Burger is “geïnspireerd door bloemen als symbool voor het verspreiden van positiviteit, vreugde en liefde”. Op de menukaart staan blauwe, gele, roze en zwarte varianten. Ga je liever voor veilig en vind je die kleurtjes niets? Dan kan je ook gewoon kiezen voor een neutrale kleur.

Om je vingers bij af te likken

Mijn plantaardigste vriendinnetje koos voor de Cherry Bomb; een linzenburger met een roze broodje en bloemencheddar. Ik nam de Flower Burger met een seitan burger, pomodori chutney en een zwart broodje. 

Uiteraard werden beide burgers doormidden gehakt, zodat we ze allebei konden proeven en we waren unaniem in ons oordeel: het zwarte broodje was het lekkerst! De Cherry Bomb was iets zoeter en had minder structuur, waardoor hij in je mond wat klef werd. Van beide burgers waren de smaken super lekker en ook de aardappeltjes erbij waren verrukkelijk. 

Voor 1 hamburger, aardappeltjes uit de frituur met saus en 1 drankje was ik rond de 14 euro kwijt. Niet duur als je het mij vraagt! Ik ga ook zeker nog eens terug om de andere burgers uit te proberen.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden