Reviews

REVIEW – Vegan Junk Food Bar: het ultieme foodie paradijs

95% van alle restaurants die ik nog wil bezoeken, ontdek ik op Instagram. Daar zie ik het ene na het andere pareltje voorbij komen en als ik echt meteen fan ben, dan komt ‘ie op mijn lijstje. Dat was met de Vegan Junk Food Bar duidelijk het geval. De hamburgers en loaded fries die ik zag, zorgden voor een instant hongergevoel. Hier moest ik heen!

Jammer genoeg zitten ze nu alleen nog in Amsterdam (ze komen wel naar Rotterdam!), dus ik moest eerst een reden hebben om naar de hoofdstad gaan. Kraantje Pappie gaf die me en toen de tickets eenmaal gekocht waren, luisde ik mijn vriendin erin door te zeggen dat ik een super leuk tentje had gezien. Ik weet uit ervaring dat je er nooit bij moet zeggen dat het vegan is, want daar schiet iedereen van in de stress. Ik verkocht het dan ook als hamburgers happen op de Regulierdwarsstraat!

Allemaal plantaardig

De Vegan Junk Food Bar (VJFB) heeft 4 vestigingen in Amsterdam en binnenkort komt daar dus ook een Rotterdamse tent bij. Al het eten en drinken is volledig plantaardig, maar laat je niet voor de gek houden door de groene plantjes. Het eten is alles behalve gezond. Verwacht hier geen skinny dingen, want het is comfortfood dat de klok slaat. Denk hierbij aan sappige hamburgers, heerlijke krokante kip en shoarma.

En ja, dat is allemaal vegan!

Vegan Junk Food Bar weet wat goede porties zijn

Vooraf had ik uiteraard de menukaart volledig uit mijn hoofd geleerd en ik was er dan ook van overtuigd dat ik voor een hamburger zou kiezen. Die zagen er stuk voor stuk zo lekker uit! Maar eenmaal daar stonden er ook andere dingen op de kaart en besloot ik te gaan voor de shawarma burger met roze aioli en een roze broodje. Ik herhaal: roze. Hoe kan ik dat nou niet kiezen?

Natuurlijk nam ik daar ook gewoon frietjes bij, want het leven draait om patat en hoe groot kan een shawarma burger zijn? Nou, heel groot dus. Zo groot dat ik tijdens het uitserveren al doorhad dat dit niet allemaal in mijn buik paste.

Je hebt geen seconde door dat het vegan is

De eerste hap is altijd een beetje onwennig, want je weet wel dat je geen shoarma eet en toch twijfel je, omdat het er zo echt uitziet. Door de Vegan Junk Food Bar word je nog meer voor de gek gehouden, want het smaakt ook echt als shoarma. De vriendin die ik erin had geluisd, had kip en ook dat smaakte gewoon echt als kip! Zelfs als je de grootste tegenstander van vegan eten bent, dan vind je dit nog heel erg lekker.

Uiteindelijk waren we voor 2 drankjes, 2 ‘burgers' en 2 porties patat 45 euro kwijt. Het klinkt wat veel, maar gezien de enorme omvang van de porties vond ik het een hele schappelijke prijs. Je zit er de rest van de dag vol van.

Zodra het bekend wordt waar in Rotterdam VJFB precies komt, ga ik er in mijn slaapzak voor de deur liggen.

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden