Reviews

REVIEW KIDS: Babycinno bij Mamamo in Rotterdam

De kans is gigantisch dat je nog nooit van een babycinno gehoord hebt. Of beter gezegd: ik zou het je niet kwalijk nemen als je nu denkt dat ik het over een kleine pup heb of een ander schattig diertje. Niets is echter minder waar!

Een babycinno is helemaal hip en happening in Instagramland en is eigenlijk niets meer dan een kopje opgeklopte melk voor kleine kinderen. Maar het is toevallig wel een kopje opgeklopte melk dat het ontzettend leuk doet op foto's en daarom ging ik op jacht naar het perfecte exemplaar. Vindplaats: bij Mamamo in Nesselande, Rotterdam.

Gezonde lekkernijen

Het is niet gek dat de babycinno juist daar op de kaart staat, want Mamamo is een oergezellig kidscafé, hoewel ze zichzelf eigenlijk een kindvriendelijke koffiebar noemen.

Kinderen hebben genoeg ruimte om lekker te spelen en de oudere exemplaren kunnen met hun ouders een spelletje doen aan 1 van de lange tafels. Op de menukaart vind je hele gezonde lekkernijen. Denk hierbij aan de gebakjes van Sue, welke suiker-, lactose- en glutenvrij zijn. Mocht je bang zijn dat je straks met lange tanden in een blissbal bijt, dan is dat nergens voor nodig. Mamamo serveert ook hele fijne taartjes van Koekela.

Wij dronken er een heerlijk kopje koffie van Giraffe Coffee, maar je kan er ook terecht voor een ontbijt of lunch. Dan heb je de keuze uit onder andere overnight oats met fruit, gezonde sandwiches, salades, soepen en tosti's. Voor kinderen zijn er andere lekkere opties, zoals een broodje knakworst, fruit, een berenboterham of een rijstwafel.

Kidscafé met regels

Alhoewel Mamamo zelf dus zegt dat het een kindvriendelijke koffiebar is, vind ik het toch iets meer in de buurt komen van een kidscafé. Maar wel 1 met regels! Er hangt middenin de ruimte netjes een briefje met daarop de regels hoe kinderen (en ouders) zich moeten gedragen. Wat thuis niet mag, mag zeker niet bij Mamamo. Hierdoor is het voor zowel ouders als kinderloze koffiedrinkers een hele fijne plek om te zitten.

Geweldige cadeaus

Wim, Mae en ik verlieten de tent een flink stuk armer, maar dat had niet per se te maken met de prijzen die zij voor 1 cappuccino, 1 babycinno, 1 dubbele espresso en 3 stukjes taart rekenden (hier waren we ongeveer 18 euro voor kwijt). Naast het zitgedeelte vind je namelijk de geweldig leuke winkel van Mamamo met allerlei verantwoord speelgoed, Rotterdamse boekjes en mooie schriften. Ik kocht er een puzzel voor Mae, stickers en het werkboek van Structuurjunkie voor mezelf.

Het is dat het even rijden is, anders wist ik zeker dat ik iedere week bij Mamamo op de stoep stond. Het is een heerlijke plek en zeker een aanrader voor als je er even uit wilt met je kind(eren).  

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden