Mindset

Dit zijn mijn 6 favoriete mindset boeken

Eigenlijk ben ik helemaal niet zo'n lezer. In de zomer zit ik graag met een makkelijk boek in de tuin en onderweg ergens naartoe pak ik nog weleens een tijdschrift, maar een enorme boekenverzameling heb ik niet. Totdat ik van mijn zus een paar mindset boeken kreeg. Het hek was van de dam, jongens. Sterker nog, het lijkt wel alsof er nooit een hek heeft gestaan!

Zit Ludo nog in GTST?

Ik vind het zo fijn om mindset boeken te lezen. Het is net alsof je bij het omslaan van iedere bladzijde weer wat nieuws leert of een ander inzicht krijgt. Wim kijkt niet eens meer op als ik tijdens het lezen weer eens ‘NEE JOH!' of ‘A HA' roep. Voordat ik dit genre boeken ontdekte, kwam er niets tussen mij en mijn favoriete tv-programma's, maar nu heb ik al weken niet meer naar GTST gekeken.

Ik leer Mae alvast dat vrouwen net zoveel waard zijn als mannen.

Stichting Open Deur

Het fijne aan de mindset boeken die ik lees, is dat ze helemaal niet zweverig    hoeven te zijn. Ik heb ooit weleens een poging gedaan om The Secret te lezen, maar daar werd ik al snel een beetje eng van. De boeken die je nu in mijn kast vindt, zijn recht voor zijn raap en geven nieuwe inzichten. Oké, soms staan er ook dingen in die niet zouden misstaan in het overzicht van Stichting Open Deur, maar goed. Er zit een groot verschil tussen het weten en het ook daadwerkelijk doen, dus ik vind het wel fijn dat zelfs deze o zo logische dingen erin staan.

Mijn 6 favoriete mindset boeken

1. On top – Anna Nooshin

Deze powervrouw kende ik zelf alleen van TV en Instagram, maar het blijkt dat zij de baas is van NSMBL, een van Nederlands grootste online magazines. In het boek laat ze zien dat het helemaal niet erg is om te vallen, als je maar weer opstaat. Resultaten bereik je alleen door keihard te werken en ik moet zeggen dat ze me echt weet te inspireren. Dit is dan ook 1 van mijn favoriete mindset boeken. Het enige jammere vind ik dat het aan het einde van het boek een beetje kinderlijk wordt met make-up tips en verhalen over vriendjes.

2. Nice Girls Don't Get The Corner Office – Lois P. Frankel

Het heeft een reden dat vrouwen stelselmatig minder verdienen dan mannen: ze vinden zichzelf ook gewoon minder waard! Lois was dat helemaal zat en schreef dit keiharde boek voor vrouwen die veel meer uit hun carrière willen halen. Eerlijk is eerlijk: het voelt af en toe alsof je een flinke schop onder je kont krijgt.

3. Zoals verwacht loopt alles anders – Berthold Gunster

Misschien ken je ‘Omdenken' wel van de grappige posts die zij regelmatig op social media plaatsen, maar dat is niet het enige waar ze goed in zijn. Berthold schreef een zeer sterk boek met maar 1 doel: van een probleem een mogelijkheid maken. De tekst leest soms wel wat stroef, waardoor het geen boek is om lekker mee op de bank te zitten.

4. Werkboek voor een Structuurjunkie in Spe – Cynthia Schultz

Ik vind het heerlijk om een structuurjunkie te zijn, maar met een kind, hond, man, eigen huis, (parttime) baan en 2 eigen bedrijven is dat zo makkelijk nog niet. Dit werkboek helpt je bij het creëren van structuur wanneer alles chaos lijkt. Je maakt een agenda en daarna moet je meteen een paar (soms confronterende) vragen beantwoorden. Buiten het feit dat de inhoud geweldig is, is de buitenkant ook nog eens prachtig. Dit exemplaar zet je met veel plezier op een zichtbare plek in je boekenkast.

5. Babe, You Got This, het werkboek – Rosa Dammers & Emilie Sobels

Dit boek is erg interessant als je van plan bent zelfstandig ondernemer te worden of als je dat al bent. De schrijfsters stellen je vragen waar je kritisch over na moet denken en zorgen met de manier waarop ze deze vragen aan je stellen, dat je direct anders over de situatie nadenkt.

6. Mindgym, Sportschool voor je geest – Wouter de Jong

Ik had vroeger tientallen posters van Wouter de Jong boven mijn bed hangen. Toen was hij namelijk nog bekend als Milan Alberts in GTST. Inmiddels heeft hij dit tijdperk ver achter zich gelaten en een mindset bestseller geschreven. Wanneer je moeite hebt om je te focussen op dingen die echt belangrijk zijn, dan is dit het boek dat je moet hebben.

Wat vind je van dit lijstje mindset boeken? Zit er iets voor je tussen of heb je een mooie aanvulling?

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden