Reviews

REVIEW KIDS – Bij Juffrouw van Zanten kan alles

Een tijdje geleden schreef ik over al die leuke kidscafés die je in Rotterdam vindt. Sinds ik dat lijstje maakte, ben ik ze aan het afstrepen. Ik word namelijk zo blij van een kopje koffie met mijn gup! Mae trouwens ook, dus het is een enorme win-winsituatie. Afgelopen week gingen we samen met een onwijs knappe vriendin plus dito baby op bezoek bij Juffrouw van Zanten in Kralingen.

Bij binnenkomst vroeg ik me af of ik wel op de juiste plek was beland. Jeetje, wat een hippe bedoening! Begrijp me niet verkeerd, ik ben ontzettend pro hip, maar helemaal kidsproof is ‘hip' natuurlijk niet. Gelukkig zag ik al snel dat er zowel boven als beneden heel veel ruimte was voor Mae om te spelen.

Speelgoed in overvloed

Normaal gesproken vind je in een koffiebar alleen een kleurplaat of misschien een keukentje, maar bij Juffrouw van Zanten is er speelgoed in overvloed. Beneden vind je sowieso een paar prachtige houten bouwsels (inclusief houten wasmachine!), maar er is ook een flinke speelgoedwand waar je bakken met speeltjes uit kan pakken. Deze komen allemaal uit de speelgoedshop van Juffrouw van Zanten zelf. Een betere reclame dan dat kan je volgens mij niet maken.

Gezond bananenbrood of toch een choco-gebakje

Mae was direct fan van het vrachtwagentje en dat heeft ze (niet overdreven) wel een stuk of 80 keer via de loopplank naar beneden laten rijden. Toen ze zag dat er ook een (suikervrij) gebakje voor haar werd gebracht, besloot ze toch maar even haar autootje te laten liggen en snel alles naar binnen te schuiven. Daarna keerde ze met rode wangen weer terug naar haar speelplek.

Zelf koos ik toch voor het chocolade gebakje (ik hoor je nu denken: loedermoeder) en daar heb ik me toch een partijtje van genoten. De cappuccino was ook nog eens lekker, dus ik was gelukkig. Mijn foodie-vriendin had haar bedenkingen bij het kwarktaartje, maar een stukje van de kokos-limoencake maakte veel goed. 

Geen zorgen over geluidsoverlast bij Juffrouw van Zanten

Normaal gesproken speelt Mae een kwartiertje en is ze het daarna weer zat, maar nu heb ik haar 2 uur lang niet gehoord. Ze bleef tussen de bergen speelgoed heen en weer rennen en was keihard aan het genieten. Doordat er een duidelijke scheiding was tussen het kindergedeelte en de plek waar je wel rustig koffie kon drinken, hoefde ik me ook geen zorgen te maken over geluidsoverlast.

Mae heeft ook meteen even de gootsteen gerepareerd.

Daarom kan bij Juffrouw van Zanten voor mijn gevoel ook alles: lekker buiten genieten van een wijntje en de onwijs gezellige Lusthofstraat en binnen heerlijk spelen met je kindje. Ik ben fan en weet zeker dat ik hier nog veel vaker ga komen!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden