Mindset

De Wet van Aantrekkingskracht – een leefwijze of nieuwe hype?

Volgens de Wet van Aantrekkingskracht (WvA) ben je van het begin tot het einde verantwoordelijk voor je eigen realiteit. In de WvA wordt gesteld dat wat jij ‘uitzendt' je ook weer ontvangt. Deze denkwijze is op dit moment ontzettend populair en hij lijkt overal op te duiken. Ik zocht uit wat de Law of Attraction precies is en waarom iedereen (incluis ik) er zo mee aan de haal gaat.

Zelf kwam ik er mee in aanraking door Kim Munnecom. Deze life- en businesscoach maakt regelmatig onwijs enthousiaste podcasts over (onder andere) ondernemen. Ze vertelt over hoe je je kan focussen op het positieve en dat het vervolgens ook op je pad komt. Als jij jezelf ziet als succesvolle ondernemer (of succesvol persoon), dan ziet het Universum jou ook zo en komen de kansen ‘vanzelf' jouw kant op.

De Wet van Aantrekkingskracht in The Secret

In mindset-land komt de term pas sinds een paar maanden naar voren, maar de echte WvA'ers herkennen direct het verhaal van The Secret. In dit ontzettend Amerikaanse boek schrijft Rhonda Byrne wat het geheim achter voorspoed en geluk is. Hoe kan het dat sommige mensen alles lijken te hebben en krijgen, terwijl anderen slechts omgeven worden door ellende?

Hoe pas je de Wet van Aantrekking zelf toe?

Volgens de Wet van Aantrekkingskracht komt dit dus door wat je doorgeeft aan het Universum. Wanneer je iedere dag tegen jezelf zegt dat je er niets van kan, geloof je ook dat je nergens toe in staat bent. Hierdoor doe je niets en bereik je niets. Je zendt namelijk allemaal negativiteit uit (en eerlijk is eerlijk: daar handel je ook naar).

Kies je voor een positieve aanpak, dan ontvang je dat volgens de WvA ook terug van het Universum. Als jij handelt als een succesvolle ondernemer, dan ontvang jij ook de dingen die bij een succesvolle ondernemer horen.

Het gaat verder dan alleen positief denken

Kort gezegd bestaat de Wet van Aantrekkingskracht uit 4 stappen:

  1. Gedachtenkracht
  2. Emotiekracht
  3. Doen
  4. Ontvangen en toelaten

Het blijft dus niet alleen bij positief denken, er komt veel meer bij kijken. Je hele manier van ‘zijn' stel je af op de Wet van Aantrekkingskracht. Je moet volledig overtuigd zijn van jouw ‘missie' en daar ook in vertrouwen. Alleen visualiseren (stap 1) is niet genoeg, je moet het tot in het diepst van je ziel voelen (stap 2).

Daarna komt het ‘doen'. Het Universum geeft je de handvatten voor het uitvoeren van jouw missie, maar je moet zelf aan de bak. Iedere keer maak je weer een stap die jou wijzer maakt. Het is niet zo dat je jouw doel moet bereiken, want als dit niet lukt, focus je teveel op het negatieve. Het pad dat je bewandelt, is minstens net zo belangrijk.

De laatste stap is ‘het' ontvangen en toelaten. Veel kenners vinden dit de moeilijkste stap, omdat je hierdoor ook dingen moet doen die je niet durft. Je moet open staan voor nieuwe dingen en dat ook toe durven laten. De allerbelangrijkste stap hierin is van jezelf houden. Je kan alleen ontvangen als je daadwerkelijk in jezelf gelooft en om jezelf geeft.

De Wet van Aantrekkingskracht: een warm bad met alleen maar positiviteit

De kans is groot dat je deze zin niet eens bereikt je allang bent afgehaakt. Het is natuurlijk ook een beetje zweverig allemaal, dat geef ik direct toe. Maar sinds ik veel met de Wet van Aantrekkingskracht bezig ben, heb ik vaak het gevoel dat ik me onderdompel in een warm bad met alleen maar positiviteit (om het nog meer zweverig te maken dan het al was).

Iedere ochtend sta ik om 6.00 uur op (dit hoort er niet per se bij, maar om een beetje tijd voor mezelf te hebben, moet ik eerder opstaan dan Mae. Aangezien mijn kleine druif niet van uitslapen houdt, staat mijn wekker gewoon erg vroeg) om aan de WvA te werken. Ik schrijf affirmaties (een gedachte die je door herhaling steeds meer gelooft) op en spreek deze ook uit.

Het visualiseren alleen is niet voldoende, ik moet er ook echt actief mee aan de slag gaan. En als ik daardoor iets vroeger uit de veren moet, dan doe ik dat met alle liefde.

De Wet van Aantrekkingskracht geeft zoveel mensen vreugde dat het wat mij betreft een leefwijze is en geen hype. Hoe denk jij erover?

Gabriella

Bekijk de berichten

  • Ik heb een wat ambivalente relatie ermee. Aan de ene kant merk ik dat het werkt, en hecht ik er dus wel waarde aan, aan de andere kant vind ik het ingewikkeld dat je het negatieve ook aantrekt. Ik kan me toch niet voorstellen bijv. dat ik mijn huidige ziekte over mezelf heb afgeroepen... Ik denk dat er dingen zijn die je overkomen, en die een functie hebben binnen je ontwikkeling als mens, en dat WvA een rol kan spelen in hoe je met dingen die op je pad komen om kunt gaan.

    • Ik heb, onder andere, jouw situatie erg vaak in mijn hoofd gehad tijdens het schrijven van dit artikel. Er is werkelijk niets dat jij (en vele anderen) gedacht kan hebben waardoor je dit hebt 'verdiend'. Je hebt wat mij betreft ook gelijk met de splitsing die je maakt. Sommige dingen overkomen je en vormen je (zo zie ik Nice bijvoorbeeld) en andere dingen heb je zelf in de hand (hoe ik met Nice omga).

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden