Categorieën homepageReviews

Review: hipper dan de Fenix Food Factory wordt het niet

Ik vind het fantastisch om nieuwe, hippe, mega Instagramwaardige dingen te ontdekken. En met de Fenix Food Factory bofte ik, want dan heb je er meteen een hele berg onder een dak! Het gebouw was zo gevonden, alleen over de naam werden manlief en ik het niet eens. Spreek je het nou uit als ‘fieniks' of als ‘veeniks'? Hoe het ook mag heten, een ding is zeker: hipper dan de Fenix Food Factory wordt het niet! 

In het Rotterdamse Katendrecht zitten in een oude havenloods een aantal ondernemers bij elkaar. Alhoewel zij allemaal verschillende dingen verkopen, hebben ze iets gemeen: hun liefde voor eten en ambacht. Twee jaar geleden richtten zij de Fenix Food Factory op en langzaam maar zeker groeide dat uit tot de ontmoetingsplaats voor de echte Rotterdamse hipster. Gelukkig kan de gewone sterveling er ook nog komen, en zo zat ik op zondagochtend opeens te genieten van een echt Rotterdams Plankje!


Het Rotterdamse plankje

De ontbijtplank

Oké, dat vraagt wellicht om wat uitleg. Het concept is simpel: je haalt bij een standje een plankje met bestek en vervolgens ga je alle winkeltjes af om lekkere dingen te halen. Bij het ene zaakje krijg je brood, bij het volgende tentje vind je vleeswaren en bij de boekenwinkel krijg je iets te lezen mee. Omdat wij best vroeg waren, konden wij alleen kiezen voor de ontbijtplank, maar op latere tijdstippen kan je ook gaan voor de brunch- of de borrelplank.

Tijdens het rondlopen leek het weinig wat er op het plankje werd gelegd, maar uiteindelijk vulden alle lekkernijen op de plank behoorlijk! Ons plankje bestond uit een snee zuurdesembrood, een half koffiebroodje, verse jus d'orange, 2 verschillende soorten kaas, 2 verschillende soorten vleeswaren, een gekookt eitje, een stroopwafel met een vleugje paprikapoeder, een kop koffie of thee en een kom warme appel met kaneel en noten uit de oven. Hiervoor betaalden wij € 12,50 per persoon.

Is het de moeite waard?

Ab-so-luut! In ieder geval om een keer mee te maken. Misschien klinkt het erg dramatisch, maar ik vind echt dat je de liefde in de producten proeft.Vooral de vleeswaren en het brood waren erg lekker. De stroopwafel viel dan wel weer een beetje tegen, omdat die erg droog was. Geen idee of dat kwam door de paprikapoeder, maar van een verse stroopwafel had ik iets meer verwacht. Ook vond ik het gek dat je 5 x broodbeleg krijgt en maar 1 snee brood.

Fieniks foet fektorie! (als je het mij vraagt dan)

Omdat het prachtig weer was, zaten Wim en ik aan het water, met uitzicht op de Rotterdamse skyline. Een betere plek kan je je niet wensen toch?

Shop till you… are fat

In de winkeltjes kan je niet alleen lekkere dingen kopen om daar op te eten, maar ook om mee naar huis te nemen. Zo kocht ik bij Jordy's Bakery twee verschillende zuurdesem broden en bij Meneer Tanger kon ik de smeersels met aubergine niet weerstaan. Wim heeft 8 verschillende biertjes van de Kaapse Brouwers gekocht (en inmiddels ook allemaal al uitgeprobeerd).

Dus hop hop (om maar in het bierthema te blijven), allemaal in gepaste draf naar Katendrecht om een plankje en allerlei andere lekkernijen te scoren!

Gabriella

Bekijk de berichten

    • Oeeehh! Wat leuk, je was in de buurt. Dat had je moeten zeggen! :) Hoe vond je het? En ben je nog langs geweest?

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden