Categorieën homepageReviews

Review: eindelijk legaal deeg snoepen bij Baker’s Dough in Rotterdam

Oh, wat heb ik vaak met mijn vinger halverwege de beslagkom gehangen, ernstig twijfelend of ik het deeg niet gewoon zo zou opeten, in plaats er koekjes van te bakken. Met Baker's Dough new in town is dat twijfelen verleden tijd: zij hebben het koekjesdeeg in allerlei soorten en maten voor je klaar staan! 

Een keer in de zoveel tijd raast er een trend over Instagram. Een tijdje geleden zat heel bloggend Nederland bij de Yoghurt Barn en nu is Baker's Dough aan de beurt. De meeste trends vind ik niet spannend genoeg om uit te proberen, maar hallo! Legaal deeg snoepen wilt iedereen. Dus op een zomerse dag dartelde ik naar de Pannekoekstraat (nummer 82A om precies te zijn) in Rotterdam om ‘s lands nieuwste foodattractie eens kritisch te keuren.

Baker's Dough in Rotterdam

De keuze is reuze

Aangezien wij op zaterdagavond gingen, had ik rijen wachtende mensen voor de deur verwacht. Als je de foto's op Instagram mag geloven was de rij met cookie dough minnend Nederland tijdens de opening van de winkel zo lang dat ze bijna de deur van de Markthal blokkeerden. Gelukkig viel dat nu wel mee. Ik deed langer over het maken van mijn keuze dan dat ik daadwerkelijk wachtte op mijn bekertje.

Want kiezen: dat kan je daar wel! Of juist niet natuurlijk, als je er heel slecht in bent. Je kan je bakje deeg helemaal zelf samenstellen door te kiezen wat voor soort deeg je wilt, welke toppings je wenst en wat voor saus ze erover heen mogen gieten. Te ingewikkeld? Dan kies je voor de samengestelde opties, zoals ‘Loko for the Choco' of ‘U'R Peanuts'.

Groot pluspunt! Ze hebben ook vegan opties en een zootje gezonde keuzes.

Heerlijk met een kritisch nootje

Ik koos voor de ‘Sticky Fingers' met onder andere vanille fudge, brownies en salted karamelsaus. Voor Wim nam ik de ‘If it aint Dutch, it aint much' mee met stukjes stroopwafel en bastogne. Alhoewel, ‘voor Wim'. Stiekem kon ik zo zelf twee smaken proeven natuurlijk.

Stroopwafels for the win!

Ik had er enorm hoge verwachtingen van, maar dan ook echt enorm, en daardoor viel hij misschien in het begin wat tegen. Bij koekjesdeeg verwacht ik iets kouds, maar dit had een normale temperatuur en was heel smeuïg. De smaken waren heerlijk. De salted karamel was de perfecte tegenhanger van de zoete fudge en de stukjes brownie in het deeg waren goddelijk. Ook Wim z'n bakje was lekker, maar net iets minder jammie dan de mijne.

Omdat ik hem niet helemaal op kreeg, had ik mijn bakje in de koelkast gezet. En dat was de ontdekking van de eeuw! Hierdoor werd het deeg koud, iets harder en was hij veel lekkerder. Nu was het zoals ik gehoopt had en dus helemaal perfect.

Score:

Hoe hip?                                           9/10
Hoe lekker?                                    
8/10 (na de koelkast)
Hoe snel moet ik erheen?           
8/10 (zeker als je Instagram hebt)

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden