Categorieën homepageReviews

REVIEW: Bij De Wagenmaker dineer je niet, maar ga je op mini-vakantie

Normaal gesproken eet ik niet erg chic. Ik hou van gezellige restaurant met begrijpelijke hapjes en een fijne sfeer. Maar voor De Wagenmaker maak ik graag een uitzondering. Dit kleine zaakje bevindt zich in het hart van Poortugaal en is vanaf dag 1 mijn absolute favoriet. Bij De Wagenmaker dineer je niet, maar ga je op mini-vakantie. 

Het restaurant is klein en chic, maar straalt ook veel gezelligheid uit. Dit komt omdat het is gelegen in een oude boerderij. Het wordt gerund door een echtpaar, waarvan de man in de keuken staat en de vrouw de gasten voortreffelijk ontvangt. Verwacht geen spectaculaire gerechten met rook, uitsluitend rechtsomgedraaide, ingevlogen yoghurtschuim uit de binnenlanden van Marokko of een geleitje van de uiterst zeldzame Zuid-Aziatische knapperboomvrucht, want die ga je er niet vinden. Waar je wel op kan rekenen is een reeks van heerlijke gerechten die met liefde zijn bereid.

Chique de Paris hoor

5 gangen smullen

Eigenlijk gaan wij er alleen eten als we iets te vieren hebben, aangezien je er iets meer betaalt dan in een standaard restaurant. Dit keer proostten we op ons tweejarig huwelijk en hoe gaat dat nou beter dan met een 5 gangen menu? Ik had flink wat overtuigingskracht nodig om manlief zover te krijgen, maar geen enkele man durft nee te zeggen tegen zijn vrouw op hun trouwdag.

En zo zaten wij op 7 juli te smullen van 5 gangen overheerlijk eten. Ik had vooraf tegen Wim gezegd dat hij niet mocht vertellen dat hij niet van schaal- en schelpdieren hield, want dan zou ik ze ook niet krijgen. En hoe groot was de kans nou dat we ze op ons bordje zouden zien?

Nou, vrij groot kan ik je vertellen.

Eindelijk oesters gegeten

En lekker dat die oesters waren!

Onze eerste gang bestond uit een boerenpaté met een heerlijke appelgelei. Aangezien we lekker buiten zaten en het nog best warm was, was dit de perfecte start van een flink diner. Voor de tweede gang zette de gastvrouw handdoekjes op tafel. Ik zag Wim al bedenkelijk kijken, maar ik probeerde hem er nog van te overtuigen dat het ook spareribs konden zijn. Niets was minder waar natuurlijk, want al snel verschenen de gegratineerde oesters op tafel. Ik vond ze heerlijk, maar Wim keek behoorlijk zuur.

Ik plof bijna uit elkaar

Ook de derde gang bestond uit schelpdieren, namelijk kokkels, een gamba en een super lekker visje. Daarnaast lag een zelfgemaakte hollandaisesaus en alles bij elkaar smaakte zo goed dat ik me moest inhouden om m'n bord niet af te likken.

Boooootertje mals!

Gelukkig kwam ook Wim nog volledig aan z'n trekken want als hoofdgerecht kregen we een stukje lam, eend en rund, met daarbij een champignon-koffiesaus, aardappelpuree en groenten. Ik vond alles heerlijk, maar de rund steeg er echt bovenuit. Zo mals heb ik het nog nooit gegeten!

Alhoewel ik al bijna uit elkaar plofte, kwam er ook nog een toetje bij. Ik koos voor een heerlijke dadelcake met vanille-ijs en karamel en manlief nam het kaasplankje. En omdat het aantal calorieën nog niet hoog genoeg was, stond er daarna een prachtige etagere op tafel met chocolade, karamel en koekjes.

Mini-vakantie

Waar krijg je je koffie nog meer zo geserveerd!?

Je vraagt je vast niet af of mijn eindoordeel positief is, na zo'n geweldige maaltijd. Ik heb echt 4 uur lang genoten en het voelde als een mini-vakantie. Je moet er wel je portemonnee voor trekken, want we rekenden (met fooi)  € 150,- af. Maar daarvoor krijg je wel 5 gangen, heerlijke koffie met een schaal vol lekkers, 3 drankjes per persoon en een service die je in andere restaurants zelden tegenkomt.

Ik ben eruit, hoor. De Wagenmaker in Poortugaal is en blijft mijn favoriete restaurant. 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden