Reviews

REVIEW – Bij Aloha eet je in een oude wildwaterbaan!

Vlakbij de Willemsbrug vind je het voormalige pand van Tropicana. Als je nog nooit van dit zwembad hebt gehoord, herken je ongetwijfeld wel het iconische koepeltje. Zwemmen kan je er al een hele tijd niet meer, maar eten gaat des te beter. Middenin de wildwaterbaan vind je Aloha, een bar, restaurant en terras ineen.

Ik keek eens op de menukaart, zocht een paar foto's op Instagram op en besloot toen dat ik ook gewoon naar Aloha moest. Op de dag zelf regende het pijpenstelen en waaiden Wim en ik bijna van de brug af, maar eenmaal binnen warmde de gezellige sfeer en de vrolijke muziek ons al snel op. Je ziet direct de restanten van de wildwaterbaan en dat maakt het allemaal toch net een tikkie specialer. 

Een gek voorgerecht

De menukaart van Aloha is niet heel uitgebreid, dus je moet wel het geluk hebben dat er iets lekkers voor je bij zit. Als voorgerecht namen we allebei de gnocchi met schelvis (jaja, zelfs manlief nam vis!) en we waren het er samen over eens dat het erg lekker was, maar wel een beetje gek en ook ontzettend pittig. Er stond bij dat er chili inzat, maar op zoveel chili hadden we niet gerekend. Daarnaast was de gnocchi geen echte gnocchi en was dat tevens het enige warme element van het gerecht dat verder helemaal koud was. Pluspunten: de vis was super lekker en het bord was ook groot genoeg! 

Met gevaar voor eigen tanden

Als hoofdgerecht koos ik voor de pulled goose, een originele Rotterdamse gans (dit controleren ze door hen te vragen de T uit te spreken), met flensjes en hoisin. Omdat de ganzen geschoten worden met hagel, heb je de kans om er 1 tegen te komen in je gerecht. Met gevaar voor eigen tanden, dus. Wim nam de sukade met rendangjus. 

Mijn gerecht was ontzettend lekker en ook echt een dikke, dikke aanrader. Hou er wel rekening mee dat je zelf je flensjes moet vouwen en dat dit dus geen goed idee is tijdens een eerste date. De sukade vond ik zelf erg droog en het ‘papje' dat onder de sukade lag, was ook niet echt een aanwinst. De patatjes bij het gerecht waren dan wel weer erg lekker! 

Geen toetje, maar wel een flinke rekening

Omdat de toetjes ons niet echt aanspraken, besloten we alleen koffie te nemen en een huisgemaakte snickers te delen. Daarnaast hadden we allebei 2 drankjes op en een fles water op tafel staan. Als Wim en ik samen uiteten gaan, leggen we altijd een wedje hoeveel we kwijt zijn. Manlief gokte rond de 70 euro en ik zat er 5 euro boven. Uiteindelijk waren we met fooi ruim 85 euro kwijt. Dat deed dus wel een beetje zeer. 

De spiegels in de wc selfie-proof? Check!

Het is super gezellig eten bij Aloha Bar in Rotterdam en ook zeker een aanrader, maar na 1 keer heb je het, mede door de beperkte menukaart, wel gezien. 

Ben je benieuwd naar mijn andere reviews? Je leest ze hier!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden