homepage

Erwtjes dagboek – maand 19

Tijdens mijn zwangerschap heb ik iedere week een dagboek bijgehouden. Inmiddels is de kleine Mae geboren en heb ik besloten om maandelijks een verslag te schrijven. Hoe doet ze het, groeit ze hard en hoe ervaren manlief en ik het ouderschap? Deze maand: cadeautjes uitpakken als hobby en boe doet de koe. 

Lief Erwtje, 

Jouw 18de maand is niet bepaald als vanzelf voorbij gegaan. Jij kreeg de hand-mond-voetziekte en klonk regelmatig als een bewoner van Pieterburen, ik had een hele dosis pillen nodig om een hardnekkige voorhoofdsholte- en bijholteontsteking weg te krijgen en papa sneed zichzelf aan een blikje mais. Met gierende banden vertrokken we naar het ziekenhuis om daar van de dokter te horen dat het gehecht moest worden. Gelukkig was jij op dat moment net lekker uit logeren, anders had je me vast gevraagd waarom het luchtalarm op zondag al afging. 

Uiteraard hebben we ook heel veel leuke dingen gedaan! Zo bleek dat Sinterklaas je ontzettend lief vond, want je hebt me toch een partij cadeaus gekregen. Van boekjes tot Duplo en van vingerverf tot stickers. Maar het allerleukste vind je toch wel Play-doh. Mama probeerde in het begin de kleuren nog angstvallig gescheiden te houden, maar inmiddels is het een mooie regenboog geworden.

Je hebt van cadeautjes uitpakken echt je hobby gemaakt, want stiekem vind je dat volgens mij nog veel leuker dan het cadeautje zelf. Gelukkig kan je straks met kerst je lol weer op. 

We zijn druk aan het oefenen met alle lichaamsdelen aanwijzen. Zo weet je inmiddels waar je mooie voetjes, lieve oortjes, zachte buikje en knappe neusje zich bevinden. Daarna ga je die van papa en mama zoeken en uiteindelijk is Toeter aan de beurt. Ook weet je goed welke geluiden de dieren op de boerderij maken. Nu oefenen we druk met het uitspreken van de woordjes! 

Knap toet, mama is enorm trots op je en kijkt erg uit naar het mooie kerstfeest dat eraan komt. Op naar nog meer toffe avonturen! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden