Categorieën homepageReviews

REVIEW: Italiaans genieten bij Osteria Vicini in Rotterdam

Ik hou van Italiaans eten. Echt, je mag me wakker maken voor een bord risotto of een overheerlijke pasta. Je kan je dan ook wel voorstellen dat ik een dansje deed toen Debbie vroeg of ik gezellig bij Osteria Vicini kwam eten. 

Deze review schrijf ik naar aanleiding van bovenstaande uitnodiging. Dit betekent natuurlijk niet dat ik niet de waarheid, de hele waarheid en niets anders dan de waarheid vertel over mijn ervaringen.  

Osteria Vicini is een oergezellig restaurant in het mooie Kralingen, vlakbij de Kralingse Plas. Ik kom niet vaak in dit stuk van Rotterdam en toen ik door de prachtige, herfstige straten liep, vroeg ik me oprecht af waarom. Wat een leuke buurt!

Het Italiaanse restaurant past er met haar hippe, maar toch ook knusse uitstraling perfect tussen. Osteria is de Romeinse benaming voor een Italiaans buurtrestaurant waar mensen uit de buurt elkaar kunnen ontmoeten. Het zal je dan ook niet verbazen dat het hier de hele dag een zoete inval is aan mensen die trek hebben in een kopje koffie of een van de Italiaanse gerechten. Er staan veel vlees- en visgerechten op de menukaart, maar ook als vegetariër heb je nog meer dan genoeg keuze.

Bruschetta!

Een zee aan hapjes

Een ding is zeker: bij Osteria Vicini kom je niet om van de honger. Ik mocht genieten van een uitgebreide Italiaanse tafel met tal van lekkernijen. Hij werd gevuld met diverse warme en koude antipasti. Vooral de suppli ai piselli (op z'n Rotterdams ook wel: risotto ballen) en de fritto di calamari waren om je vingers bij af te likken.

Daar gaat een Instagram hart sneller van kloppen

Nadat ik mijn buikje vol had gegeten, kwam ik erachter dat dit pas de eerste gang was. Gelukkig kregen we een rondleiding voor Vicini, zodat ik nog wel de tijd had om weer wat plaats te maken voor alle pasta's en pizza's die me nog te wachten stonden. 

Onder het restaurant heeft Vicini een mooie ‘huiskamer' waar je kan vergaderen en andere bijeenkomsten kan organiseren. Deze ruimte is bijzonder mooi ingericht en ik werd spontaan jaloers op de sfeer en de uitstraling. In mijn hoofd had ik mijn eigen huis alweer helemaal opnieuw ingericht. Het is dat Wim me dan tegenhoudt, anders sta ik diezelfde dag nog met een pot verf in m'n hand. Mijn Instagram hart ging er in ieder geval een stuk sneller van kloppen! 

De perfecte pizza en verliefd op venkel

Toen we weer aanschoven, werd onze tafel overladen met pizza en pasta. 1 ding is zeker: als je geen koolhydraten eet, ben je bij Vicini niet op de juiste plek. Ik at er de perfecte pizza: super dun, lekker zacht en belegd met de lekkerste ingrediënten. Ook stond er een pasta met  venkel voor mijn neus die zo lekker was dat ik de schaal wel wilde aflikken.

De dag werd afgesloten met een lekker bolletje ijs en een cappuccino. De sfeer en het eten bij Vicini was zo goed dat ik hier zeker nog een keer terugkom! 

Gabriella

Bekijk de berichten

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden