Reviews

REVIEW – Fancy ontbijten aan het water bij Harvest Coffee Brewers

Ik heb heel veel food dromen in dit leven en ik heb met mezelf afgesproken dat ik die een voor een laat uitkomen. De droom die bovenaan het lijstje stond, was het eten van eggs benedict. Noem me gestoord, maar dit gerecht had ik nog nooit geproefd en het leek me toch een partijtje lekker. Toen ik de eieren bij Harvest Coffee Brewers op de kaart zag staan en ontdekte dat dit ook nog eens een enorm Instagramwaardig tentje was, wist ik dat de droom ging uitkomen.

Eens in de zoveel tijd gaat Mae een nachtje logeren. Dan zijn opa en oma dolgelukkig, is Mae helemaal in de gloria en kunnen papa en mama lekker met z'n tweeën uiteten. Normaal gesproken zoeken we voor ‘s avonds een leuk tentje op, maar dit keer besloten we (lees: besloot ik) dat we gingen ontbijten. Ik moest en zou die eggs benedict eten.

Harvest Coffee Brewers: klein, maar ongelooflijk fijn

Harvest Coffee Brewers ligt aan de Glashaven in Rotterdam en als je niet weet dat hij er zit, loop je er straal voorbij. Eenmaal binnen val je meteen met je neus in de sfeervolle boter. Het is een klein, maar heel fijn restaurantje met prachtig uitzicht op het water. De tafeltjes staan wel allemaal vrij dicht op elkaar en dit maakt het een ongeschikte plek om de diepste geheimen uit te wisselen met je tafelgenoot.

Op de menukaart vind je tal van lekkere eiergerechten, sandwiches, zoete ontbijtrecepten en koffie. Ik hou het over het algemeen bij een cappuccino, maar Wim is wel een echte koffiegek. Hij had de keuze uit diverse soorten bonen met verschillende smaken. Naast zijn koffie dronk hij ook nog een ananas-gembersapje. Met de nadruk op gember. Heel veel gember. Die viel wat minder in de smaak.

Ei, ei, ei, ik ben zo blij

Ondanks dat het druk was, hoefden we niet lang op ons ontbijt te wachten. Toen het bord eenmaal op tafel stond, wist ik dat mijn food droom toch echt ging uitkomen: de eggs benedict lagen er prachtig bij! Wim koos voor de Savoury French Toast (met gebakken eieren, spek, worst en maple syrup) en was daar ook uitermate content mee.

Gelukkig voldeed mijn gerecht aan alle verwachtingen, anders was het na jaren smachten toch een enorme teleurstelling geweest. Het hoogtepuntje was toen ik het gepocheerde ei opensneed en het eigeel er uitliep.

Waar een mens allemaal gelukkig van kan worden!

Voor 2 koffie, 1 sap, 1 thee en 2 ontbijtjes waren wij ongeveer € 45-, kwijt. Dit is inderdaad wel prijzig voor een ontbijt, maar we hadden dan ook heel veel eten. Ik vind Harvest Coffee Brewers in ieder geval een dikke aanrader.

Lees ook mijn andere reviews over de leukste restaurants van Nederland!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden