Categorieën homepageReviews

7 x hotspots in Eindhoven

Na lang wikken en wegen zijn we eruit: ons weekendje weg gaat naar Eindhoven! Deze beslissing is niet helemaal zonder slag of stoot genomen, aangezien ik ook een geweldig hotel in Arnhem had gezien, maar de jacuzzi in ons tijdelijke onderkomen gaf de doorslag. 

En omdat uren door straatjes struinen niet echt meer mogelijk is, heb ik alvast een lijstje gemaakt met de 7 hotspots in Eindhoven die ik sowieso wil bezoeken. Het strategische plan, met daarin de snelste route en de parkeerplaatsen in de omgeving, ligt klaar, dus het enige wat ik hoef te doen is in- en uitstappen, eten, snuffelen en vooral genieten!

1. Strijp-S

Toen de fabrikanten uit het centrum van Eindhoven vertrokken, bleven er heel veel lege gebouwen achter. Na een aantal jaar kwam het plan om hier kleinschalige initiatieven en vernieuwende concepten in te huisvesten en dit bleek een doorslaand succes. Inmiddels is Strijp-S hipper dan hip en kan je er uren dwalen tussen de eettentjes, kledingshops en kunstwinkeltjes.

Bron: The Happiness Café – Eindhoven

2. The Happiness Café

Ik ben een sucker als het aankomt op Instagramproof zaakjes. Manlief is tijdens een dagje weg dan ook meer adem kwijt aan het verongelijkt zuchten omdat ik iets afkeur (want: niet leuk genoeg / geen mooie foto's / lelijk licht), dan dat het wandelen hem kost. The Happiness Café past gelukkig wel helemaal in mijn ideale plaatje van de perfecte hotspot. Ik heb nu al trek in de Bean Buritto!

3. Onder De Leidingstraat

Hier kan je niet alleen heerlijk eten, er zit ook nog een kleine supermarkt in het pand! Het is een geweldige plek om bio producten te kopen, maar ook vind je er kookspullen en bijzondere kookboeken. Ik leg alvast een deel van mijn salaris apart om hier straks los te kunnen gaan. Onder De Leidingstraat, ik kom eraan!

Bron: Onder De Leidingstraat

4. Pinkie Patisserie

Al dat cultuur snuiven gaat je natuurlijk niet in de koude kleren zitten. En na een tijdje ben ik echt wel toe in een fijn kopje thee, even de voetjes omhoog en misschien zelfs wel een gebakje. Ik hoop zo dat dat moment komt als ik in de buurt ben van Pinkie! De Pinkie Deluxe Caramel Frangelico lijkt me namelijk best lekker.

5. De Urban Shopper

20 bijzondere winkels op 1 plek, dat is pas echt een waar shopwalhalla! Je vindt er niet alleen kledingwinkeltjes, maar ook veel woonaccessoires, boekenstores, hebbedingetjes voor kinderen en een berg vintage. Jep, De Urban Shopper komt ook zeker op mijn lijst van te bezoeken hotspots in Eindhoven te staan!

6. Radio Royaal

Als we eenmaal moe maar voldaan van het winkelen zijn, is het tijd voor het avondeten. Radio Royaal staat hoog op het lijstje om heerlijk te gaan dineren. Man, alleen bij het lezen van de menukaart loopt het water me al in de mond. Het is jammer dat er een aantal dingen afvallen in verband met *niet goed voor Erwtje*, maar ook van venkelrisotto met groene asperges word ik enorm blij!

7. Brewpup Van Moll

Omdat mijn hotspot zoektocht door Eindhoven voor manlief ook een beetje leuk moet blijven, mag een bezoekje aan brewpup Van Moll niet ontbreken. Met keuze uit meer dan 70 verschillende soorten biertjes moet er vast wat lekkers voor hem bij zitten! Dan stort ik me ondertussen wel op de verse appelsap met een portie kaas.

Weet jij nog een hotspot in Eindhoven die ik absoluut niet mag overslaan? Laat het me weten in de comments! 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden