Vanaf het moment dat ik ontdekte dat ik zwanger was, heb ik een dagboek bijgehouden. Iedere keer als ik iets bijzonders meemaak of ergens over nadenk, schrijf ik het op. Deze week: de bloedsuikertest. 

Lief Erwtje,

Vandaag heb ik eens een andere plek uitgekozen om in jouw dagboek te schrijven. Ik zit namelijk in het ziekenhuis, omdat ik een bloedsuikertest moet ondergaan. Nee, dat was niet mijn idee, de dokter vond het nodig. Ik blijk iets teveel vruchtwater te hebben en dat kan duiden op zwangerschapsdiabetes. Ik schoot meteen in de stress, omdat ik dacht dat ik je vergiftigd had door het eten van eierkoeken met hagelslag, maar gelukkig bleek dat niet het geval. Weet je wat ik wel geinig vind? Naast het feit dat ik teveel vruchtwater heb, blijk jij ook nog eens over prachtig lange benen te beschikken. En dan nog zeuren mensen over het feit dat ik zo'n kleine buik zou hebben!

Anyway, zojuist heb ik mijn eerste prikken gehad en het suikerdrankje naar binnen gegoten. Ik was van tevoren door zo'n beetje iedereen bang gemaakt omdat dit zo ontzettend smerig zou zijn, maar gelukkig viel dat mee. Ik zet het niet iedere dag op m'n menu, maar even daargelaten dat het dik en zoet was, was de smaak niet verkeerd.

En nu is het een kwestie van wachten. Eerst totdat het tijd is voor de tweede prikronde en daarna totdat ik de uitslag krijg. Ik kan me niet voorstellen dat ik zwangerschapssuiker heb, maar je weet maar nooit. Aan het einde van de middag vertellen ze ons meer, Erwtje. Nog even geduld!

Edit: gelukkig is er niets aan de hand. Waarschijnlijk was Erwt tijdens de meting flink aan het meten, waardoor ze twee keer dezelfde golf vruchtwater hebben gemeten. 

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden