Mindset

Zo creëer je een goed ochtendritueel met een peuter

Man, wat had ik behoefte aan ‘s ochtends tijd voor mezelf. Alleen al de gedachte aan op m'n gemakje kunnen opstaan, bezorgde me bijna tranen in m'n ogen van geluk. Mijn dochter is een ontzettend vroege vogel, maar niet per se een kindje dat al zingend en dansend naast d'r bed staat. Het werd dus tijd voor een goed ochtendritueel wat ook naadloos aansloot bij het hebben van een peuter.

Allemaal leuk en aardig, de wens om tijd voor jezelf en een succesvol ochtendritueel te hebben, maar hoe krijg je dat voor elkaar?

Wat is een goed ochtendritueel?

Een ochtendritueel is een handeling of een serie handelingen wat je iedere dag doet en waar je je fijn bij voelt. Het belangrijkste is dat je het iedere ochtend doet, zodat het echt een ritueel wordt en er ook een bepaalde structuur ontstaat.

Je hebt verschillende soorten ochtendrituelen. De een geeft je juist een powerboost en zorgt ervoor dat je helemaal ready aan de dag begint en de ander brengt je juist rust en kalmte.

De echte KING van de ochtendrituelen is natuurlijk Hal Alrod, die Miracle Morning op de markt bracht. Het boek staat nog steeds op mijn lijstje om gelezen te worden!

Welk ochtendritueel past bij jou?

Welk ochtendritueel bij jou past, is een kwestie van uitvogelen. Ik merkte dat een hele actieve start van de dag, weinig deed. Zowel mijn kleine smurf als ik werden niet heel enthousiast van druk gehups en andere gekkigheden.

Waar ik wel heel blij van werd, is mijn wekker vroeg zetten en zo tijd voor mezelf creëren. Sindsdien sta ik iedere ochtend om 6.00 uur op, kleed ik me aan en ga ik op m'n gemak ontbijten. Ik doe sinds een jaar veel mindsetwerk en ik ontdekte dat als ik dat ‘s ochtends deed, ik veel meer uitgerust aan mijn dag begon. Na het ontbijt begin ik aan mijn affirmaties, schrijf ik in mijn journal en als Mae dan nog steeds slaapt, begin ik alvast met werken.

Werkt een ochtendritueel altijd?

Ben je mal. Afgelopen week stapte ik net van de onderste tree van de trap af toen Mae het op een brullen zette. Leuk hoor mam, dat je om 6.00 uur opstaat zodat je tijd voor jezelf hebt, maar daar heb ik dus geen boodschap aan. Ik wil uit bed, en wel nu.

Daar gingen mijn 30 minuten rust dus. Verstoord door een enthousiaste peuter die het helemaal niet erg vond om zo vroeg aan de dag te beginnen. Maar als mijn dochter wel besluit door te slapen, word ik ontzettend gelukkig van mijn ochtendritueel. Ik vind het heerlijk om in stilte mijn ontbijt te kunnen eten en te bepalen hoe ik mij die dag wil voelen.

Heb jij ook een ochtendritueel? Ik ben benieuwd hoe die eruitziet!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden