Mindset

You are a badass at making money – excuus of succes

Ken jij dat gevoel? Dat je iets heel graag wil bereiken, maar dat de weg ernaartoe nogal ingewikkeld lijkt? Eindstand is vaak dat je het maar niet probeert, want *vul hier een willekeurig excuus in*. Het gewenste succes blijft dus uit. Ik heb er nog nooit op deze manier over nagedacht, totdat ik een steengoede zin in het boek You are a badass at making money tegenkwam. Wat een eyeopener!

Je hebt een excuus of je hebt succes

Ik heb nu heel erg het gevoel dat ik met de billen bloot moet. Want er is natuurlijk een reden dat ik 1. dat boek lees en 2. zo geraakt werd door ‘je hebt een excuus of je hebt succes'. Het is immers zo dat iets je pas interesseert of juist irriteert als je je aangesproken voelt. Bij mij was dat laatste het geval. Ik schoot meteen in de verdediging door bij mezelf te denken dat het in mijn situatie ook gewoon echt heel erg moeilijk was.

Maar dat is een keihard excuus waardoor het succes uitblijft.

You are a badass at making money van Jen Sincero

Als je mijn blogs al wat langer leest, weet je dat ik een sucker ben voor zelfhulpboeken, helemaal als ze een raakvlak hebben met de Wet van Aantrekking. Mijn nieuwste parel is You are badass at making money van Jen Sincero. Ik heb het boek nog niet uit, maar stiekem wil ik dat ook helemaal niet. Het is zo'n goed boek! Je wordt de hele tijd uitgelachen omdat je je eigen geluk saboteert, maar tegelijkertijd biedt ze je ook heel veel handvatten om je belemmerende overtuigingen op te lossen.

Rijk zonder te sparen

De grootste eyeopener tot nu toe vind ik dus dat je kiest voor excuses of voor succes. Wij willen altijd alles, maar het liefst zonder moeite. Afvallen zonder een wijntje te laten staan. Rijk zijn zonder te sparen. Succesvol zonder te werken. En als we daar dan wel iets voor moeten doen, zoals extra sporten en minder drinken, dan zijn er 100 redenen te bedenken waarom dat niet zo lekker uitkomt. Omdat de feestdagen voor de deur staan bijvoorbeeld. Of omdat je niet zo lekker in je vel zit en dat wijntje en die chips nu echt nodig hebt.

Ik doe zelf niets anders. Het afvallen heb ik, vooral door de borstvoeding, onder de knie, maar er zijn nog zoveel dingen waar ik excuses voor blijf verzinnen. Zoals het nog groter laten groeien van mijn bedrijf bijvoorbeeld. De SEO-School gaat hartstikke lekker, maar om op het nieuwe level te komen, moet ik dingen doen die ik eng vind. Mijn excuus staat hier mijn succes dus behoorlijk in de weg.

De schop onder mijn kont van Jen heeft ervoor gezorgd dat de eerste enge dingen inmiddels zijn uitgevoerd. Nu de rest van de excuses omzetten in succes!

Welk excuus staat jouw succes in de weg?

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden