Tijdens mijn zwangerschap heb ik iedere week een dagboek bijgehouden. Inmiddels is de kleine Mae geboren en heb ik besloten om maandelijks een verslag te schrijven. Hoe doet ze het, groeit ze hard en hoe ervaren manlief en ik het ouderschap? Deze maand: Erwtje is toe aan school.

Lief Erwtje,

Vorige maand schreef ik dat je niet helemaal lekker in je velletje zat. Je was vaak verdrietig en een flinke mopper-eend. Op het kinderdagverblijf vroeg je de juffen voortdurend waar mama was gebleven en wanneer je weer naar huis mocht. Gelukkig gaat het de afgelopen maand een stuk beter en dat komt door je nieuwe vriendje: Murkie. Deze verschrikkelijk lelijke knuffel heb je van je ome Jielles gekregen. En lelijk of niet, je bent er gek op. Hij gaat met je mee naar ‘de kindjes' en we hebben samen afgesproken dat je Murkie een dikke knuffel geeft als je verdrietig bent. In het begin liep je hele dagen met hem onder je arm, maar inmiddels blijft hij vaak in je tas zitten.

Dat het een stuk beter gaat, merken papa en mama ook aan je praatjes. Er komen weer behoorlijk wat bijdehante zinnen uit je mond. Zoals toen je je knie stootte en zei: “ik denk dat een ijsje wel helpt tegen de pijn”. Of die keer dat Lewis na eventjes huilen stil was en jij vol drama verzuchtte: “hehe, wat een rust”. Ook heb je zelfs weer over logeren bij kleine opa en oma gehad, alhoewel dat nog wel met een wankel stemmetje gebeurde.

Je vindt het ook tijd om naar school te gaan. Iedere keer als we langs je toekomstige school lopen, vertel je vol trots dat je daarheen gaat als je vier bent. En dan wel het liefst de achteringang, want die komt uit bij het klimrek.

Dat paars-roze ding op links is Murkie.

Ik ben zo benieuwd hoe je het gaat vinden op school. Dat je het geen probleem vindt om vriendjes en vriendinnetjes te maken, zagen papa en mama tijdens een weekendje weg. We waren nog niet gearriveerd of je stond tussen een groep wat grotere meisjes je billen te schudden in de kinderdisco. Ook kunnen we jou met een gerust hart loslaten in een binnenspeeltuin, want voordat we het doorhebben, heb je al een maatje gevonden.

Lief moppie, mama is onwijs trots op je. Ik ben heel erg blij dat het weer wat beter met je gaat.

Ik hou van jou!

Dikke kus,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden