Mindset

Niks doen maakt je nog geen niksnut

Mae lag na een bewogen ochtend eindelijk in bed. Haar tukjes duren niet zo heel erg lang meer, maar toch had ik een to-dolijst waar je u tegen zegt. Nadat ik de ontplofte woonkamer had opgeruimd, zakte ik op de bank. Het doel was moed verzamelen om de rest te doen, maar ik was versleten. Op de bank blijven zitten was ook geen optie, want dat maakte me een niksnut. Toch?

Ik ben heel erg slecht in niets doen. Dat zorgt ervoor dat ik onwijs productief ben en bijna iedere dag wel iets leuks beleef. Mae en ik gaan vaak samen op pad en in het weekend sleuren we Wim ook altijd mee. De keerzijde daarvan is dat ik ook geen rust kan vinden, hoe graag ik dat soms ook wil. Zodra ik op de bank ga zitten, voel ik me lui. Het is ook een van de redenen waarom ik bijna geen series volg. Ik vind het zonde van mijn tijd om daarnaar te kijken.

Ieder moment van de dag een klusje bedenken

Het hebben van een eigen bedrijf vergemakkelijkt het ook niet om tijdens Mae d'r slaapuurtjes niet achter de laptop te gaan zitten. De Blogbaas loopt als een tiet en mijn plannen met de onderneming reiken tot in de hemel. Ik kan ieder moment van de dag wel een klusje bedenken wat nog moet worden gedaan.

Maar soms ben je gewoon moe, heel erg moe. Het opvoeden van een peuter vreet energie en omdat de afgelopen weken de nachten ook niet echt om over naar huis te schrijven zijn, ben ik versleten. Ik kan wel doorduwen, mezelf nog harder pushen om van alles voor elkaar te krijgen en per se mijn to-dolijst af willen ronden, maar daar knap ik niet echt van op.

Je bent geen niksnut!

En toen ik dus wel op die bank zat, moed te verzamelen om verder te gaan, bedacht ik me opeens: niks doen maakt me helemaal geen niksnut! Even ontspannen, Masterchef kijken, uitgebreid met Toeter knuffelen of een doktersroman lezen, zorgt er juist voor dat ik daarna weer een leuke en gezellige moeder voor Mae kan zijn.

Het kost me nog steeds weleens moeite. Stiekem schrijf ik deze blog, hoe ironisch, ook tijdens het dutje van Mae en had ik er ook voor kunnen kiezen om gewoon even met een tijdschrift op de bank te zitten. Maar ik word er steeds een beetje beter in!

Ben jij net zoals ik een bezige bij en heb jij ook moeite met stilzitten? Dan ben ik heel erg benieuwd hoe jij ervoor zorgt dat je tussen de bedrijven door even oplaadt!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden