Mindset

Hoe houd je de donkere herfstgedachten tegen?

Jongens, we trappen er niet meer in. Nee, echt niet! Die donkere herfstgedachtes, daar gaan we dus mooi niet aan toegeven. Dit jaar houden we ze buiten de deur. Wie is voor en zet gezellig samen met mij de kerstboom al op?

Oké, misschien is iets te enthousiast. Geen enkele boom houdt het nog ruim 2,5 maand vol. Als we nu al beginnen met de ballen ophangen, is de kans groot dat we eind november alleen nog een stam en wat losse sprieten in de woonkamer hebben staan. Maar zonder gekheid, ik heb ontdekt dat het huis licht, vrolijk en gezellig maken mij enorm helpt bij het tegengaan van die donkere herfstgedachtes.

Donkere herfstgedachtes en de feestdagen

Helaas hangen bij veel mensen de donkere herfstgedachtes en de feestdagen juist samen. Zij zien op tegen de verplichte gezelligheid, juist het ontbreken van die gezelligheid of de sociale druk die er bij het organiseren van een leuke kerst en een spectaculair oud en nieuw komt kijken. Dat gevoel herken ik gelukkig zelf niet, omdat ik altijd erg blij word van zoveel dagen met mijn familie doorbrengen. Maar ik kan me goed voorstellen hoe het moet zijn als jij dit wel zo ervaart. Hopelijk vind je in dat geval toch de rust om de dagen goed door te komen!

Geurkaarsen genoeg

Zoals ik hierboven al een klein beetje verklapte, heb ik dus iets gevonden wat voor mij heel erg goed merkt en dat is zoveel mogelijk licht creëren. Niet per se heel goed voor de energierekening, maar wel heel erg noodzakelijk voor mijn energievoorraad. Op vrije dagen start ik lekker rustig op (in hoeverre dit gaat met een peuter) en zetten we de (Hue) lampen op standje gezellig. Als ik aan het werk ben, brand ik standaard een lekkere geurkaars naast mijn laptop. Ik kies geuren waar ik zelf erg gelukkig van word, zoals vanille, worteltaart en appeltjes. Jawel, die verkopen ze gewoon bij Ikea!

Daarnaast is het misschien ook wel een kwestie van lief zijn voor jezelf. Accepteren hoe de situatie is, jezelf niets aanpraten (was ik heel goed in) en onthouden dat het vanzelf weer warmer wordt.

Donkere herfstgedachtes, we gaan jullie verslaan. We kunnen het!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden