Mindset

Bedankt voor het mooie jaar, 2018!

In 2016 trouwden Wim en ik, maar zorgde de aanslag ervoor dat ons jaar vooral in het teken stond van overleven. In 2017 kwam Mae ter wereld en alhoewel dat het mooiste is dat me ooit is overkomen, kan je niet echt zeggen dat het een ontspannen tijd was. Voor 2018 wilden we maar 1 ding, en dat was rust.

Terwijl ik dit schrijf, zit Wim met Mae op de bank tomaatjes te eten. Toeter ligt tevreden op zijn plekje bij de deur, aangezien de kerstboom ‘s ochtends met veel drama (de naalden lagen werkelijk overal) het huis heeft verlaten. Ik zit aan de keukentafel met een reep Tony's (niemand gelooft meer dat ik een fitgirl ben, dus dat kan ik best eerlijk zeggen) en een kop thee.

Een rustig jaar

Een terugblik op 2018 stond helemaal niet op de planning, aangezien we precies hebben gekregen wat we hebben gevraagd: een rustig jaar. Hoe spannend is het nou om daarover te schrijven? Maar toen ik door mijn bullet journal bladerde, ontdekte ik dat we het afgelopen jaar veel meer hebben meegemaakt dan alleen maar rust!

2018 was het jaar van..

  • Kiezen voor mezelf en voor mijn gezin. Nee bleek ook opeens een antwoord en dat gaf ons dubbel zoveel vrije tijd als het jaar ervoor;
  • Positiviteit. Natuurlijk is het leven weleens rot, maar het gaat erom hoe je ermee omgaat. En ik besloot de regie over mijn leven terug te nemen en de keuzes zelf te maken. Dat gaat overigens stukken makkelijker als je omringt wordt met mensen die ook heel veel positiviteit uitstralen;
  • Verantwoordelijkheid nemen. Verschuilen achter andere mensen is makkelijk, maar het brengt je nergens. Het lukte me om om te gaan met de fouten die ik maakte en daarvan juist te leren, in plaats van me ontzettend stom te voelen;
  • Gelukkiger worden. Ik ontdekte dat het vinden van een balans zo gek nog niet is. De hele dag rennen, vliegen en springen maakt je misschien productief, maar ook ontzettend moe. En Mae werd ook niet bepaald vrolijk van een chaotische mama. Ik hoef niet meer alles in 1 uur te proppen en dingen overlaten aan anderen is ook zo gek nog niet. Deze rust maakte mij een stuk gelukkiger.
  • Blij zijn met mijn lichaam. Ik kwam aan, viel weer af, werd wat ronder en weer wat strakker. En al die tijd was ik tevreden met wat ik in de spiegel zag.

Mooie mensen

Al deze mooie dingen had ik nooit kunnen bereiken zonder Wim, die altijd luistert naar mijn oeverloze gezever over mindset-dingen. Hij steunt me in alles, behalve toen ik een cursus van € 600,- wilde doen. Dat ging hem wat ver. Ook mijn ouders en zus zijn voor mij de helden van 2018. Een mooiere, fijnere en betere familie had ik me niet kunnen wensen. En wat dacht je van mijn lieve vrienden? Dit jaar heb ik een paar geweldige, nieuwe vrienden erbij gekregen die ik nu al niet meer kan missen.

Mae en Toeter maken het lijstje compleet. Met de knapste dochter en de meest trouwe hond op aarde kan ik ook niets anders dan gelukkig zijn.  

Hopelijk kijk jij met net zo'n fijn gevoel terug op het afgelopen jaar. Als dit niet het geval is, dan wens ik je uit de grond van mijn hart alle goeds voor 2019 toe. Dat het maar een mooi, liefdevol, gelukkig en gezond jaar mag worden.

PROOST!

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden