Mindset

20 goede voornemens voor het nieuwe jaar

Ja hoor, op de laatste dag van het jaar mag ik het prima over goede voornemens hebben. Of nou ja, liever over doelen in plaats van voornemens. Die laatste zijn best vrijblijvend, en doelen wil je gewoon behalen. Heb je een kleine black-out en weet je even niet waaraan je wil werken in het 2020? Kijk dan eens naar deze 20 goede voornemens voor het nieuwe jaar.

Is het bij jou ook ieder jaar hetzelfde liedje? Je verzint een shitload aan goede voornemens, maar eindstand is dat je toch weer bij het oude-vertrouwde uitkomt omdat je niet goed weet hoe je alles voor elkaar moet boksen?

Misschien zijn deze goede voornemens dan wel iets voor jou. Ze zijn klein, behapbaar, positief en ook nog eens ontzettend goed uit te voeren. Allemaal essentiële aspecten van een goed voornemen, als je het mij vraagt. Vaak hoor je ‘dat het nu toch echt eens tijd wordt om af te vallen' of ‘dat je je minder op je kop laat zitten door anderen'. Hoe je het went of keert, deze goede voornemens hebben een negatieve ondertoon of leggen de verantwoordelijkheid buiten jezelf.

20 goede voornemens voor 2020

Dat gaan we in 2020 anders doen. Jij, en echt alleen maar jij, bent verantwoordelijk voor je eigen geluk. Deze 20 goede voornemens gaan ervoor zorgen dat je jouw geluk nog meer kunt uitbreiden.

  1. Ik zeg iedere dag iets positiefs over mezelf. Ga voor de spiegel staan en noem iets waar je echt blij mee bent. Dit kan over je uiterlijk, maar ook over je innerlijk gaan. En waag het niet om te zeggen dat je nergens blij mee bent, want dat is onzin. Begin klein en ik weet zeker dat je groots eindigt.
  2. Ik ben trots op iedere stap die ik zet naar een nog mooier mens dan dat ik nu al ben.
  3. Wat ik op een dag ook ga doen, ik start hem in ieder geval gezond. Leg een stuk fruit naast je boterham, creëer tijd voor een havermoutontbijt of maak van tevoren een smoothie klaar. Wat er ook gebeurt, jij begint je dag met vitaminen en vezels.
  4. Ik focus me op mijn eigen ontwikkeling. Jij bent verantwoordelijk voor je eigen geluk, ik zei het al eerder. Staan er mensen in de weg waardoor jij je niet kan ontwikkelen tot de persoon die je bent? Dan weet je wat je te doen staat.
  5. Ik creëer rust voor mezelf. Niemand anders zorgt ervoor dat jij rust krijgt op de momenten dat je dat hard nodig hebt. Alleen maar heel hard rechtdoor rennen is niet vol te houden. Af en toe een rustmoment is noodzakelijk!
  6. 80% van wat ik eet, draagt bij aan een goede gezondheid. Er zijn maar heel weinig fitties en foodies die het volhouden om 100% van de tijd goed te eten. Ik kan me ook niet voorstellen dat je daar een gelukkiger mens van wordt. 80% moet echter prima lukken!
  7. Ik werk aan mijn eigen geluk. Als dat betekent dat je iedere dag even vijf minuten in je bullet journal schrijft, dan maak je daar tijd voor. Moet je daarvoor drie keer per week sporten? Dan doe je dat ook.
  8. Ik ben niet te streng voor mezelf. Vind de balans tussen eerlijk zijn naar jezelf en alles maar goed vinden omdat je dan je oude gewoontes kan vol blijven houden.
  9. Ik werk 66 dagen lang aan het aanleren van nieuwe gewoontes, omdat ze dan echt in mijn systeem zitten.
  10. Als ik het antwoord op een verzoek niet zeker weet, antwoord ik dat ik er laten op terugkom. Hierdoor kan ik eerst over het verzoek nadenken.
  11. Ik zet mezelf op de eerste plaats. Nogmaals, niemand anders gaat het voor je doen. Jij bent als enige verantwoordelijk voor jouw leven en daar moet je dus ook het aller-, aller-, allerbeste van maken.
  12. Ik ga er een keer per maand alleen op uit, zodat ik tijd voor mezelf heb. Dit kan naar de schoonheidsspecialiste zijn, maar ook een wandeling door het bos of ergens een kop koffie drinken en een tijdschrift lezen.
  13. Ik maak ruimte voor mijn emoties. Moet je huilen? Dan moet je huilen. Ben jij blij en heb je zin in een dansje? Dan doe je dat.
  14. Ik leer van mezelf te houden, omdat ik diegene ben die 24 uur per dag met mezelf moet doorbrengen.
  15. Ik ben (of word!) de persoon met wie ik 24 uur per dag wil doorbrengen.
  16. Ik verander iedere dag een negatieve gedachte in een positieve variant. Geen ‘ik kan dat toch niet' of ‘ik ben het niet waard', maar ‘ik ga hier mijn best voor doen' en ‘ik verdien het om dit te kunnen/hebben/doen'.
  17. Ik sta mezelf toe groot te denken en doelen te hebben om naartoe te werken. Ik kan alles hebben wat ik wil.
  18. Ik zet mezelf aan het werk om die geweldige doelen ook daadwerkelijk te behalen.
  19. Ik omring me met mensen die me gelukkig maken en positief beïnvloeden. Om eerlijk te zijn hebben we allemaal mensen om ons heen die niet het beste uit ons naar boven halen, toch? Sommige vrienden, kennissen of misschien zelfs wel familieleden slurpen zoveel energie bij je weg, dat je gelukkiger bent zonder deze mensen (voortdurend) in je leven.
  20. Als ik in de spiegel kijk, zie ik de man/vrouw die ik wil zijn.

Zit er een goed voornemen bij waar jij komend jaar mee aan de slag gaat?

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden