Wauw, ik mag voor de derde keer zwanger zijn! Wat een wonder. Tijdens iedere zwangerschap heb ik een dagboek bijgehouden en zo ook deze keer. Wekelijks deel ik alle mooie geluksmomenten, maar ook de struggles, onzekerheden en het balanceren tussen twee kindjes en een zwangerschap. Deze week: ben je de goede kant op gedraaid?

Lief Roosje,

Deze week was het moment van de waarheid: ben je gedraaid of lag je nog steeds eigenwijs in een stuit? Goed nieuws! Je ligt er namelijk perfect voor en als je zo blijft liggen, mag ik gewoon op de natuurlijke manier van jou bevallen. Ik zag het herstel na een keizersnede echt niet zitten en ben dus blij dat het waarschijnlijk ‘normaal' kan. Tijdens de echo hebben we ook uitgebreid naar je hartje geluisterd en kon ik je lieve neusje weer bewonderen. Het is zo bizar dat je er over (om en nabij) zeven weken al bent.

Misschien lag het aan de tijdsdruk, misschien aan het geboortekaartje, maar je papa en ik hebben ook de knoop doorgehakt over je naam. Ik kan niet wachten om de naam voor het eerst hardop tegen je uit te spreken. We twijfelden enorm tussen twee namen. Toen we de jouwe op de proefdruk zagen staan, wisten we het opeens: zo ga je heten. De andere keuze is ook nog steeds prachtig, maar dit ben jij. Dat voel ik nu al.

Langzaamaan begin ik ook alle spulletjes voor jou in orde te maken. De klossen voor onder het bed zijn aangevraagd, het kraampakket staat klaar, de intake met de kraamverzorgster is geweest en voor de eerste weken zijn er meer dan genoeg kleertjes ingeslagen. Je moet echt nog even een paar weekjes blijven zitten, maar weet wel dat we helemaal klaar voor je zijn. Zelfs je grote zus maakt al de mooiste kunstwerkjes voor je!

We houden allemaal al ontzettend veel van jou.

Liefs,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden