Wauw, ik mag voor de derde keer zwanger zijn! Wat een wonder. Tijdens iedere zwangerschap heb ik een dagboek bijgehouden en zo ook deze keer. Wekelijks deel ik alle mooie geluksmomenten, maar ook de struggles, onzekerheden en het balanceren tussen twee kindjes en een zwangerschap. Deze week: de weken vliegen voorbij

Lief Roosje,

Ik heb oprecht geen idee waar de tijd blijft. Voor mijn gevoel stond ik gisteren nog met een zwangerschapstest in mijn handen en nu kan ik mijn veters al niet meer strikken zonder een heel orkest aan gesteun en gekreun te laten horen. Ik ben heel blij met mijn buik, maar ik vind het ook wel even wennen dat hij zo groot is. Met 32 weken op de teller is hij al ronder dan dat hij met twee (bijna) voldragen zwangerschappen ooit geweest is. Ik ben benieuwd waar jouw, en dus ook mijn, groei gaat eindigen.

Aanstaande donderdag komt de kraamhulp kennismaken en door deze afspraak pakte ik de checklist er maar weer eens bij. We hebben door je broer en zus natuurlijk al behoorlijk wat in huis, maar toch moet er ook nog best wat geregeld worden. Waar is bijvoorbeeld het badje gebleven? En hoeveel lakentjes heb ik voor de co-sleeper? Ga je onder een dekentje slapen of is een slaapzakje beter? Je bent ten slotte onze eerste winterbaby en het is in de nachten ongetwijfeld niet zo warm als in mei.

Gelukkig weet ik dit keer wel waar de kruiken zijn gebleven! Bij je broertje heb ik letterlijk uren naar die dingen gezocht, want ik wist zeker dat ik ze had. Maar waar ze gebleven waren? Geen idee. Tot ik in volledige mineur je surrogaat-tante appte en ze daar bleken te liggen. Het had niet veel gescheeld of ik had nieuwe gekocht.

De komende dagen ga ik me dus lekker bezig houden met het op orde krijgen van jouw uitzet. Het is zo'n gek idee dat jij over vijf weekjes al mag komen. Maar stiekem hoop ik dat je er nog een kleine zeven blijft zitten.

We houden nou al ontzettend veel van je, lief moppie!

Liefs,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden