We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch haar prachtige gezichtje aan de buitenwereld zien. Onze tweede dochter, en derde kindje, Maggie is geboren! Iedere maand houd ik een dagboek bij over hoe zij groeit en hoe wij het ouderschap ervaren. Deze maand: voor het eerst naar het kinderdagverblijf

Lieve Maggie,

Slik. Dubbelslik. Driedubbelslik. Je hebt je eerste dagen op het kinderdagverblijf er alweer op zitten, want je bent inmiddels al een kwart jaar oud. Oké, zo klinkt het wel heel zwaar, maar toch. Ik heb geen idee waar de afgelopen drie maanden zijn gebleven. Hoe kunnen die nou omgevlogen zijn?

Dat ze het maar even weten op het kinderdagverblijf

Mijn laatste verlofdag heb ik je helemaal plat geknuffeld en wel duizend kusjes gegeven. Heel even werden je haartjes ook nat van mama's tranen, maar dat was gelukkig weer snel voorbij. Ik weet dat de pleister er even afgetrokken moet worden en dat het dan weer beter gaat.

De afgelopen maand ben je enorm gegroeid. Je babbelt, lacht, bent bijna altijd vrolijk en draait als volleerde en gezellige baby mee in ons mooie gezin. Over je slaapgedrag ga ik het niet hebben, want dan weet ik zeker dat ik het jinx. Maar je tukt wel veruit het beste van alle drie. Ik geloof niet dat Mae en Lewis in het eerste jaar van hun leven zoveel geslapen hebben als jij in de eerste drie maanden. Het liefst hang je bij mama in de draagdoek, maar je slaapt overdag steeds beter in je bedje.

We krijgen nog steeds vrijwel iedere dag complimentjes over je bijzondere coupe. Je werd geboren met een flinke bos haar en sindsdien groeit het gestaag. Het ‘nadeel' is alleen dat het niet omlaag groeit, maar omhoog. Ik noem je nu ook weleens de leading lady van een baby punkband. Alhoewel ik voor jou hoop dat het op een gegeven niet meer omhoog staat, vind ik het voor nu heerlijk om met m'n handen door jouw zachte haartjes te woelen.

Je eerste weekje op het kinderdagverblijf zitten erop. We hebben nu meer vier dagen de tijd om non-stop te kroelen.

Ik hou van jou tot aan de maan en weer terug.

Liefs,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

10 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden