40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle tijd, plus een dag extra zitten, maar inmiddels hebben we kennis mogen maken met de knappe Lewis. Iedere maand schrijf ik een nieuw hoofdstuk van zijn dagboek en vertel ik hoe het met hem en met ons gaat. Deze maand: het wordt pas erg als jij je tandjes op elkaar klemt

Hallo lieve koek!

Het was bijna tijd om naar bed te gaan. De dag was lang geweest met veel indrukken, dus je was ook wel echt toe aan je tukkie. Tijdens het spelen ging iets niet helemaal naar je zin, en dat was de druppel. Je klemde je tandjes op elkaar, pakte een autootje, stormde naar je grote zus en met een flinke boog belandde dat ding zo tegen haar voorhoofd.

Gelukkig geen slachtoffers, want heel veel kracht zat er niet achter. Maar toch weer een nieuw kunstje dat je jezelf hebt aangeleerd. Niet dat ik er blij mee ben, want straks vallen er nog gewonden. Maar eerlijk? Echt verrassend is het ook niet, want na 29 maanden weten we ondertussen ook wel hoe jij in elkaar steekt.

En toen ik je gecorrigeerd had, heb ik stiekem even in een hoekje staan lachen want het zag er wel enorm grappig uit.

Praten gaat nog steeds niet je-van-het, wat natuurlijk ook wel een beetje je boosheid verklaart. Maar toch hebben we het idee dat er steeds nieuwe woordjes bijkomen. Je begint zelfs mini-zinnetjes te maken, zoals “mama die” en “kijk daar”. Mama is trouwens sowieso je meest favoriete woord. Ik overdrijf niet als ik zeg dat je dat minimaal 300 keer per dag door de kamer brult.

En eerlijk gezegd denk ik zelfs dat 300 keer nog weinig is. Soms heb je dat al voor het ontbijt gehaald.

Afgelopen maand zijn we ook naar de dierentuin geweest en dat vond je prachtig! De laatste keer was voor corona en daar weet je helemaal niets meer van. Nu keek je je ogen uit toen je door het Oceanium liep en bleef je roepen dat we goed moesten kijken.

De komende maand gaan we weer naar de Efteling en ik weet zeker dat je dat ook weer geweldig gaat vinden. Het liefst draag je iedere dag je Jokie-en-Jet romper, dus die attractie zetten we alvast op ons lijstje.

Liefste kleine man, ik hou van jou.

Heel veel liefs,

Mama

Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden