Tijdens mijn zwangerschap heb ik iedere week een dagboek bijgehouden. Inmiddels is de kleine Mae geboren en heb ik besloten om maandelijks een verslag te schrijven. Hoe doet ze het, groeit ze hard en hoe ervaren manlief en ik het ouderschap? Deze maand: wennen op school

Lief Erwtje,

Volgende maand word je alweer vier. Hou op, schei uit. Je arme moedertje kan het bijna niet meer aan. Afgelopen week ben je voor het eerst naar school geweest. Je mocht direct een hele dag ‘wennen', dus daar ging je. Nieuwe Frozen drinkfles in je tas, mooi broodtrommeltje met je naam erbij. Ik wist niet of ik me al volledig moest overgeven aan complete kunstwerken in je broodtrommel, dus ik heb het bij twee boterhammetjes en twee stuks fruit gehouden.

Op weg naar school!

Je had er ontzettend veel zin in, maar toen ik het klaslokaal uitliep, zag ik je lip een klein beetje trillen. Dat werkte behoorlijk aanstekelijk want ik was nog niet thuis of de sluizen gingen open. Want vond ik het moeilijk om jou ‘achter te laten'. Ik weet dat het erbij hoort, maar ik vond het toch een behoorlijk dingetje. Toen ik je om 14.00 uur weer op mocht halen, had je rode wangen van plezier en vermoeidheid. Je had direct vriendinnetjes gemaakt, maar niet met de jongetjes want die hebben kort haar.

Hopelijk verandert deze mening nog de komende weken…

Paaseitjes zoeken!

De afgelopen maand wisselden de warme en koude dagen zich af. Zo aten we een heerlijk ijsje in de zon en voor we het wisten, zaten we achter het raam naar de sneeuw en hagel te kijken. Je bent een echt buitenkind dus jezelf binnen vermaken vind je af en toe wat lastig. Behalve als het op paaseieren zoeken aankomt, dat kan je dan wel weer eeuwen volhouden.

Toch best vermoeiend, zo'n dag naar school

Nog ruim vier weken en dan is mijn peutertje echt een kleutertje geworden. Je papa en ik hebben een hele leuke verrassing voor je op je verjaardag, dus we hopen heel hard dat het hoesten dan wat minder is. En zo niet, dan bewaren we het gewoon totdat we wel weer kunnen.

Ik ben apetrots op je, moppie!

Hele dikke kus,

Mama

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden