Categorieën Lekkere trek

Zoete trek: vegan snickers!

In mijn vorige blog vertelde ik over de te gekke producten èn de winactie van De Notenlaer. De lekkere noten, rauwe cacao en dadelstroop blijken de perfecte ingrediënten voor een zoete-trek-snack: vegan snickers! 

Ingrediënten

  • Dadelstroop
  • Kokosolie
  • 180 gram ongebrande cashewnoten
  • 50 gram ongebrande blanke hazelnoten
  • 40 gram ongebrande pecannoten
  • 10 Medjoul dadels (mogen ook ‘gewone' zijn, maar Medjoul zijn iets zachter, wat makkelijker is voor de karamellaag)
  • Water
  • 60 gram pure chocolade (minimaal 70%)
  • 1 eetlepel cacaopoeder (het liefst raw cacao, maar gewone kan ook)

Iedereen klaar? Bakken maar!

Deze vegan snickers bestaan uit drie lagen: de bodem, de karamellaag en het chocolade. Iedere laag moet apart gekoeld worden, dus houd er rekening mee dat ze niet in een kwartiertje op tafel staan.

De bodem:

  1. Smelt 2 eetlepels kokosolie in de magnetron of in een pannetje op het vuur.
  2. Doe het samen met 3 eetlepels dadelstroop en 90 gram cashewnoten, 40 gram hazelnoten en 40 gram pecannoten in een blender en mix alles goed door elkaar. Ik vind het lekker als er nog stukjes noot in zitten, maar dat is persoonlijk. Hoe langer je mixt, hoe gladder hij wordt.
  3. Beleg een bakvorm (bijvoorbeeld een brownievorm) met een bakpapiertje en schep het mengsel daarop. Druk alles in een vierkant totdat je een dikte van maximaal 2 cm hebt.
  4. Schuif het bakblik in de koelkast en laat het daar een uurtje staan.

De karamellaag:

  1. Ontpit de dadels. Je zou zeggen dat iedereen dat toch weet, maar uhh… nee. Ik heb ze een keer laten zitten en geloof me, daar wordt het recept niet lekkerder van.
  2. Gooi ze samen met 80 gram cashewnoten, 2 eetlepels dadelstroop en 4 eetlepels water in de blender en mix het een aantal minuten flink door elkaar. Je ziet dat er na een paar minuten echt een karamelachtige substantie ontstaat. Is het nog wat te droog? Doe er dan nog een beetje water bij.
  3. Haal het bakblik uit de koelkast en verdeel de karamel goed over de bodem. Dek het vervolgens af met keukenfolie en zet het daarna een uur in de vriezer.

De chocoladelaag

  1. Doe de pure chocolade in een bakje en zet het eventjes in de magnetron. Dit is echt secondenwerk. Je zal zien dat het na 30 tot 40 seconden zo goed als vloeibaar is.
  2. Hier mag 1 eetlepel kokosolie en 1 eetlepel cacaopoeder bij. Wel goed roeren, he?
  3. Het bakblik mag weer tevoorschijn worden gehaald, zodat het chocolademengsel daar overheen kan worden gegoten.
  4. Hak de overgebleven noten in kleine stukjes en verdeel dit over de chocolade.
  5. Nog heel eventjes geduld. Na een laatste half uur in de vriezer zijn de vegan snickers klaar om verslonden te worden!

Geniet ervan! 

De ingrediënten zijn mogelijk gemaakt door www.denotenlaer.nl

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden