Lekkere trek

Taart van overgebleven kruidnoten en chocoladeletters

Zo, hij is het land weer uit, hoor. Ieder jaar heb ik er enorm veel zin in, maar na een tijdje ben ik ook blij dat de Sint terug naar Spanje is. Je zit toch in de zenuwen of je nog lief bent geweest, niet waar? Helaas heeft de Goedheiligman niet alles mee terug genomen. Ik kwam namelijk nog een flinke lading zoetigheid tegen. Mochten deze lekkernijen je neus uitkomen, dan kan je er gewoon deze heerlijk taart van overgebleven kruidnoten en chocoladeletters van maken en uitdelen op je werk of bij je familie. Zo ben je in ieder geval niet de enige die te zwaar de kerst in gaat.  

Ingrediënten voor taart van overgebleven kruidnoten en chocoladeletters

  • 300 gram kruidnoten (of brokken speculaas bijvoorbeeld)
  • 200 gram chocolade (wederom: puur, melk, hazelnoten – gooi het erbij)
  • 300 gram pindakaas met stukjes noot
  • 150 ml slagroom
  • 75 gram witte basterdsuiker

Iedereen klaar? Bakken maar!

  1. Doe de kruidnoten in de mixer en maal dit helemaal fijn. Meng het vervolgens met 250 gram smeuïge pindakaas, zodat je het een plakkerige bedoening wordt. Vind je het zo lastig roeren? Verwarm de pindakaas dan even in de magnetron, zodat hij wat vloeibaarder wordt. Je houdt 50 gram apart voor de topping.
  2. Verspreid het kruidnotenmengsel over de bodem van in een taart- of brownievorm (die laatste heb ik gebruikt) en druk het stevig aan. Dit kan je makkelijk doen met een lepel! Zet de vorm voor minimaal een uur in de koelkast.
  3. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron. Het handigste is om alle soorten samen te smelten, dus puur bij puur en melk bij melk. Zo voorkom je dat het gaat klonteren of dat het niet gelijkmatig smelt. Hoe meer vet in de chocolade, hoe sneller het smelt.
  4. Klop de slagroom met de suiker lobbig tot stijf met een mixer en meng hier vervolgens met de hand de gesmolten chocolade doorheen. Doe dit heel voorzichtig, zodat het een luchtige bedoening blijft. Spatel dit over de speculaasbodem en laat het weer minimaal een uur in de koelkast staan.

Leuk als decoratie: smelt de overgebleven pindakaas in de magnetron en sprenkel deze over de chocolade. Geniet van deze taart van overgebleven kruidnoten en chocoladeletters! 

Ben je al die zoetigheid echt zat? Maak dan deze heerlijke, gezonde en lekker frisse springrolls

Gabriella

Deel
Gepubliceerd door
Gabriella

Recent bericht

In een klap reumapatiënt en veganist

Mijn 5 jaar geleden schreef ik een blog over reuma en veganistisch eten. Mijn huisarts…

11 maanden geleden

Maggie’s dagboek – maand 13 en 14

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 32 & 33

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden

Maggie’s dagboek – maand 12

We moesten even op haar wachten, maar op 10 december 2021 liet ze dan toch…

1 jaar geleden

Goulash uit de slowcooker

Goulash uit de slowcooker is een van mijn meest favoriete recepten ooit. 's Ochtends gooi je…

1 jaar geleden

Koekjes dagboek – maand 31

40 weken lang heb ik een dagboek bijgehouden over mijn zwangerschap. Koekje bleef de volle…

1 jaar geleden